Η Τορίνο το… έκανε μετά από 46 χρόνια και πιέζει για Ευρώπη (vid)

από AllAboutARIS

Άργησε, αλλά… ήρθε! Η Τορίνο πανηγύρισε το πρώτο της «διπλό» στο «Αρτέμιο Φράνκι» μετά από 46 χρόνια, επικρατώντας 1-0 της Φιορεντίνα. Η περασμένη νίκη της «γκρανάτα» ήταν το 1976 στη Φλωρεντία, με την ομάδα του Ιβάν Γιούριτς να ανεβαίνει στην 7η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς και πιέζει για Ευρώπη!
Στα αμιγώς αγωνιστικά, η Τορίνο βρήκε γρήγορα προβάδισμα στο ματς με τον Σεκ στο 13ο λεπτό, αλλά τελικά το τέρμα του δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ. Εννιά λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε ξανά την εστία του Τερατσάνο, με τη Φιορεντίνα να έχει την πρώτη της καλή φάση στο 30’ με τον Κουαμέ. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το «Αρτέμιο Φράνκι», με τον Μίραντσουκ να σκοράρει με τρομερό πλασέ για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).
O Ιταλιάνο έριξε στο ματς τους Τέρζιτς, Γιόβιτς και Γκονζάλες κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά η Τορίνο είχε κλείσει ιδανικά τους χώρους για να περιορίσει δημιουργικά τους αντιπάλους της. Η Φιορεντίνα είχε τεράστια υπεροχή, έφτιαξε έντεκα τελικές αλλά ελάχιστες εξ αυτών ήταν καλές. Σίνγκο, Γκονζάλες και Ικονέ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς δεν είχε και… μπόλικη δουλειά. Μέχρι που έφτασε το 90ο λεπτό και ο Γιόβιτς βρέθηκε προ κενής εστίας, αλλά ο Μπουοντζόρνο του πήρε την μπουκιά από το στόμα! Στα… καπάκια, ο Μπαράκ λίγο έλειψε να ξεράνει την “γκρανάτα” αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με τεράστια επέμβαση κράτησε το μηδέν!
Κάπως έτσι, η Τορίνο κράτησε τη νίκη ως το φινάλε για να ανέβει στην 7η θέση, κρατώντας 9η τη Φιορεντίνα.






Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X