Η τριάδα, η τετράδα και οι αποφάσεις…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κρίσιμη η σημερινή προπόνηση στον ΑΡΗ για τα πλάνα του Άκη Μάντζιου και την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στο Βόλο το επόμενο Σάββατο.

Η απουσία του Φαμπιάνο και η διαφαινόμενη του Φεράρι δυσκολεύει αρκετά το έργο του Έλληνα τεχνικού και τις αποφάσεις του ειδικά στην άμυνα.

Μοντόγια, Φατόρε και Μπράμπετς είναι οι σίγουροι για τα μετόπισθεν. Από εκεί και πέρα ο Μάντζιος καλείται να αποφασίσει εάν θα παίξει με τρεις ή με τέσσερις πίσω και έναν χαφ να μπαίνει στην εξίσωση εάν πάει στο δεύτερο πλάνο και με τον Βερστράτε να έχει ένα θεωρητικό προβάδισμα για να οπισθοχωρήσει στην τετράδα. Μία τέτοια εξέλιξη θα ανοίξει την πόρτα της ενδεκάδας για έναν από τους Τζούρασεκ, Ντουκουρέ και Ζουλ, με τον τελευταίο να έχει και τις λιγότερες πιθανότητες.

Σε περίπτωση τριάδας τα δεδομένα αλλάζουν και οι αλλαγές θα πάνε… ντόμινο μέχρι και την επίθεση, διαφοροποιώντας αρκετά το πλάνο του προπονητή, πάλι με την πόρτα της ενδεκάδας να παραμένει ανοικτή για έναν ακόμη χαφ αλλά και με διαφορετικούς ρόλους για παίκτες όπως ο Παναγίδης, ο Μενέντες ή και για τον Σουλεϊμάνοφ.

Σήμερα στην προπόνηση είναι πιθανό φανούν πιο ξεκάθαρα οι προθέσεις του Μάντζιου.

Προτεινόμενα Άρθρα