Η υπέρβαση του Καρυπίδη, ο Γράντας και ο Κοντομηνάς…

από Περικλής Τράιος

Παρακολουθώ και ασχολούμαι με τον ΑΡΗ πάνω από 35 χρόνια. Δεν θα βάλω μέσα τα παιδικά χρόνια, όταν από 4-5 χρονών
πιτσιρίκι, με έπαιρνε ο πατέρας μου και πηγαίναμε στο γήπεδο. Θα πω από τα 14-15 μου χρόνια.

Όταν δηλαδή άρχισα να καταλαβαίνω τι μου γίνεται και να αρχίζω να έχω τη δική μου προσωπική άποψη, για πρόσωπα, για καταστάσεις, για γεγονότα και γενικά για θέματα του Συλλόγου.

Είναι η ηλικία, όπου είχα αρχίσει να πηγαίνω μόνος μου στο γήπεδο και που μπήκα για πρώτη φορά σε ένα πούλμαν και ακολούθησα την ομάδα σε εκτός έδρας αγώνα. Είναι η ηλικία, που άρχισα να μαθαίνω την ιστορία και να ανακαλύπτω την ανθρωπογεωγραφία του Συλλόγου. Θέλω λοιπόν να καταθέσω και γραπτώς, αυτό που ανέφερα και πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή μας, στο All Αbout ARIS TV.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τον Σύλλογο, είναι η πρώτη φορά, που οπαδοί αντίπαλης ομάδας, βρίζουν τον Πρόεδρο μας! Δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑΝ. Τα μπινελίκια που ακούει ο Καρυπίδης και η προσωπικές
επιθέσεις που δέχεται με οργανωμένα συνθήματα, είτε από οπαδούς της Α.Ε.Κ. είτε του Π.Α.Ο.Κ. είτε του Ο.Φ.Η., είτε του Παναθηναικού, δεν έχουν υπάρξει ΠΟΤΕ ξανά στο παρελθόν και για ΚΑΝΕΝΑΝ Πρόεδρο ή παράγοντα της ομάδας μας. Σας το υπογράφω.

Δεν ξέρω πως μπορεί να αποκωδικοποιεί ο καθένας αυτό το γεγονός και αν σημαίνει κάτι για αυτόν, ή όχι.

Έτσι κι αλλιώς, η άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας, είναι δικό του θέμα και είναι σεβαστό. Εμένα λοιπόν, προσωπικά, δεν με αφήνει ασυγκίνητο. Κάτι δείχνει. Κάτι σημαίνει.

Το τι είναι αυτό, ας βάλει το μυαλό του ο καθένας να σκεφτεί, για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Ας σκεφτεί λοιπόν ο καθένας, πως είναι δυνατόν, όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια να έχουν περάσει από τον ΑΡΗ ένα σωρό Πρόεδροι και παράγοντες και για τους αντιπάλους, να ήταν αδιάφοροι, ή στη καλύτερη των περιπτώσεων, να αποτελούσαν ένα περιπαιχτικό σύνθημα της κερκίδας τους.
Θυμόμαστε όλοι τα συνθήματα των αντιπάλων, στο στυλ «πρόεδρος στον ΑΡΗ να σαι πάντα, Λάμπρο Γράντα…» ή μετέπειτα «κορόιδο, κορόιδο, Κοντομηνά κορόιδο…» κλπ Για αυτό σας λέω λοιπόν.

Κάτι σημαίνει, το γεγονός ότι για πρώτη φορά, ΟΛΟΙ οι αντίπαλοι μας, από όλο αυτό το μπλοκ των ομάδων της ψευτοεξυγίανσης, βρίζουν τον Καρυπίδη. Δεν είναι τυχαίο. Κάτι τους έχει κάνει. Κάτι τους έχει προκαλέσει. Κάτι τους έχει χαλάσει. Κάτι τους κάνει να τρελαίνονται.

Για κάποιο λόγο τους ενοχλεί και φυσικά για αυτό τον βρίζουν. Διαφορετικά, θα τους ήταν κι αυτός αδιάφορος και δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθεί ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ μαζί του. Αν ο ΑΡΗΣ κινούνταν στη μετριότητα και δεν πραγματοποιούσε
αυτή την πορεία την τελευταία τριετία και αν φέτος, όπου παρά τα χτυπήματα και την σκανδαλώδη απόφαση της άδικης τιμωρίας με την αφαίρεση βαθμών, δεν ήταν μέσα στους στόχους του, υπήρχε περίπτωση να τον βρίζουν και να να ασχολούνται μαζί του.

Εγώ λέω όχι. «Μόνο τα δέντρα που έχουν καρπούς πετροβολούν…», Εχει γράψει πριν χίλια χρόνια, ο Πέρσης λογοτέχνης και ποιητής, Σααντί Σιραζί.

Κι αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα.

Δεν θέλω να γράψω, ούτε να πω κάτι παραπάνω.

Δεν θέλω σε καμία των περιπτώσεων να αναλύσω παραπάνω τους λόγους για τους οποίους μπορεί να γίνεται αυτό και τι μπορεί να σημαίνει. Ο καθένας που έχει μυαλό, μπορεί να σκεφτεί και να καταλάβει, τι γίνεται και τι παίζεται. Αυτό που θέλω να πω όμως  κλείνοντας το σχόλιο μου, είναι μια προτροπή. Μια προτροπή και μια παραίνεση, απευθυνόμενος στο Θόδωρο Καρυπίδη σε πρώτο χρόνο.

Θόδωρε Καρυπίδη, έχουμε πιάσει μέσα Γενάρη. Μπροστά μας έχουμε μια σειρά από κρίσιμες αγωνιστικές μάχες, οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την χρονιά που διανύουμε.

Μια χρονιά, που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε να μας δώσει χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές, έτσι όπως μας αξίζει σαν Σύλλογο και σαν λαό.’

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.

Κάνε τις κινήσεις που πρέπει και χρειάζεται, για να δούμε την ομάδα να αρπάζει την ευκαιρία και να γράφει ιστορία.

ΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Μπορείς.

Τώρα είναι που μπορεί και πρέπει να γίνει η ενίσχυση της ομάδας, ούτως ώστε να δυναμώσει το ρόστερ και να μπορέσουμε να μπούμε ακόμη πιο δυνατοί στη συνέχεια και με ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες και απαιτήσεις, για να γίνουν πράξη οι προσδοκίες και οι στόχοι που έχουμε για τη φετινή χρονιά.

Δεν θα σου πω τι πρέπει να κάνεις. Δεν μου αρέσει και δεν το θεωρώ απαραίτητο. Άλλωστε ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, για να κρατήσουμε τα κεκτημένα μας στο πρωτάθλημα και φυσικά, να γίνει πράξη το όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου, έπειτα από πολλά χρόνια.

Κάνε την υπέρβαση Θόδωρε Καρυπίδη.

Προτεινόμενα Άρθρα