Η χρονιά… γνωριμίας και προσαρμογής του Παναγίδη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο έως το τέλος του για τον ΑΡΗ, σε μία χρονιά με αρκετά σημεία αναφοράς. Μεγάλα ή μικρά.

Κάπου ανάμεσα σε αυτά υπάρχει φυσικά η περίπτωση του Μιχάλη Παναγίδη. Ένας από τους πολλούς που φόρεσαν φέτος την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά παράλληλα και μία ιδιαίτερη περίπτωση.

Πρώτα απ’ όλα είναι σημείο αναφοράς λόγω… εθνικότητας. Ο ΑΡΗΣ έβαλε στο ροτέισον έναν Έλληνα και μάλιστα από τα “σπλάχνα” του.

Ο Άκης Μάντζιος τον εμπιστεύτηκε σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα, με το μάτι του να πηγαίνει πάνω στον 20χρονο από τις πρώτες μέρες της παρουσίας του στο Ρύσιο.

Από τότε ακολούθησαν 14 συμμετοχές σε πρωτάθλημα (12) και Κύπελλο (2) για τον νεαρό εξτρέμ, στην πρώτη του ουσιαστική χρονιά και πρώτη του επαφή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχοντας ρόλο σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Βασικός μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις…

Μέχρι τη διακοπή των γιορτών και τον τραυματισμό του ο Παναγίδης ήταν σταθερά καλός και ανοδικός. Στοιχεία που δεν είχε τόσο έντονα μέσα στο 2024, μέχρι που ο Μάντζιος τον εμπιστεύτηκε κόντρα στην ΑΕΚ (3-3) και επανήλθε στις καλές εμφανίσεις.

Ολα φυσικά σε ένα πλαίσιο… γνωριμίας και προσαρμογής του 20χρονου μεσοεπιθετικού στο υψηλότερο επίπεδο της χώρας. Η χρονιά για τον ίδιο είναι αναγνωριστική, με καλές και κακές στιγμές. Με ευκαιρίες που πήρε αλλά και εκείνες που θα πάρει στη συνέχεια των πλέι οφ, ψάχνοντας και τους αριθμούς που του λείπουν φέτος. Συν φυσικά ότι άνοιξε για αυτόν η πόρτα της Εθνικής, με ένα νικητήριο γκολ κόντρα στην Πορτογαλία, ενώ χθες αγωνίστηκε για 90 λεπτά με την Ελπίδων κόντρα στη Λευκορωσία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον ΑΡΗ τον στηρίζουν και συνυπολογίζουν όλα τα παραπάνω, βλέποντας έναν παίκτη με περιθώρια εξέλιξης.

 

Προτεινόμενα Άρθρα