Η FIFA απειλεί την Ινδία με αποκλεισμό

από AllAboutARIS

Η FIFA υπενθύμισε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδίας ότι κινδυνεύει να χάσει τη διοργάνωση του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών κάτω των 17 ετών, αντιμετωπίζοντας αποκλεισμό λόγω «παρεκκλίσεων» από έναν συμφωνημένο οδικό χάρτη που αποσκοπεί στην επίλυση ζητημάτων διακυβέρνησης.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας διέλυσε την ομοσπονδία ποδοσφαίρου τον Μάιο και διόρισε μια τριμελή επιτροπή για τη διοίκησή της, την τροποποίηση του καταστατικού της και τη διεξαγωγή εκλογών που εκκρεμούν εδώ και 18 μήνες.

Η FIFA και η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου έστειλαν μια ομάδα για να συναντήσει τους ενδιαφερόμενους φορείς του ινδικού ποδοσφαίρου και έθεσαν έναν οδικό χάρτη για την τροποποίηση του καταστατικού της μέχρι τα τέλη Ιουλίου και στη συνέχεια να ολοκληρώσει τις εκλογές το αργότερο έως 15 Σεπτεμβρίου.

Η FIFA προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις, εάν διαπιστωθούν σοβαρές αποκλίσεις από τον συμφωνημένο οδικό χάρτη, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «τον αποκλεισμό της ομοσπονδίας και την απόσυρση των δικαιωμάτων φιλοξενίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2022 U-17 στην Ινδία (τον Οκτώβριο)».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X