Η FIFA για τα επεισόδια στο Γουέμπλεϊ

από AllAboutARIS

Η FIFA ερευνά τα επεισόδια στο Στάδιο Γουέμπλεϊ μεταξύ αστυνομικών και Ούγγρων οπαδών στο παιχνίδι της Τρίτης με την Αγγλία, λέγοντας ότι έχει «μηδενική ανοχή απέναντι σε μια τέτοια αποτρόπαια συμπεριφορά».

Το διοικητικό σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εξετάζει επίσης περιστατικά στο παιχνίδι μεταξύ Αλβανίας και Πολωνίας στα Τίρανα, όπου μπουκάλια ρίχτηκαν στο γήπεδο μετά το γκολ της Πολωνίας.

«Η FIFA αναλύει αυτήν τη στιγμή τις εκθέσεις των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκειμένου να καθορίσει την καταλληλότερη δράση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το διοικητικό όργανο.

«Η FIFA καταδικάζει έντονα τα επεισόδια στο Αγγλία-Ουγγαρία και Αλβανία-Πολωνία και θα ήθελε να δηλώσει ότι η θέση της παραμένει σταθερή και αποφασιστική στην απόρριψη κάθε μορφής βίας καθώς και κάθε μορφής διάκρισης ή κατάχρησης. Η FIFA έχει μια πολύ σαφή στάση μηδενικής ανοχής απέναντι σε μια τέτοια αποτρόπαια συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι είχε αναλάβει δράση μετά από ρατσιστικά σχόλια προς το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου.
«Λίγο μετά την έναρξη του αποψινού αγώνα στο Γουέμπλεϊ, οι αστυνομικοί μπήκαν στην εξέδρα για να συλλάβουν έναν θεατή για παραβίαση της δημόσιας τάξης μετά από ρατσιστικά σχόλια που έγιναν προς το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

«Καθώς οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη, ξέσπασε μικρή αναταραχή που αφορούσε άλλους θεατές. Η τάξη αποκαταστάθηκε γρήγορα και δεν υπήρξαν περαιτέρω επεισόδια σε αυτό το στάδιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X