Η FIFA ενέκρινε νέα διοργάνωση αντί του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

από AllAboutARIS

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα αλλάξει και από κάθε χρόνο που γίνεται κανονικά, θα διοργανώνεται κάθε τέσσερα έτη. Οι ομάδες θα γίνουν 32 και δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο θα έχουν οι νικητές του Champions League από το 2021 μέχρι το 2024. Δηλαδή μέχρι στιγμής θέση έχουν κλείσει η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ίδιο θα συμβεί για τη Λατινική Αμερική, άρα η Παλμέιρας και η Φλαμένγκο θα είναι στην διοργάνωση. Η UEFA θα δικαιούται δώδεκα εισιτήρια, τέσσερα εξ των οποίων θα δοθούν στους πρωταθλητές της Ηπείρου, ενώ τα άλλα οχτώ θα δοθούν στις ομάδες με το υψηλότερο ranking αυτό το διάστημα.

Αλλάζουν όλα στο Μουντιάλ: 40 μέρες, 48 ομάδες, 104 παιχνίδια
Η CONMNEBOL θα πάρει έξι εισιτήρια και οι υπόλοιπες τρεις ομοσπονδίες (AFC, CAF και CONCACAF) θα πάρουν από τέσσερα. Η τελευταία θέση θα είναι από τη διοργανώτρια χώρα.

Η νέα διοργάνωση λοιπόν θα καλύψει το κενό που θα αφήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αφού θα γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ όνομα ακόμα δεν της έχει δοθεί. Η τελευταία διοργάνωση που θα γίνει με την υπάρχουσα μορφή θα είναι τον φετινό Δεκέμβρη και από τον Δεκέμβρη του 2025 θα γίνεται το τουρνουά με τη νέα του μορφή.

Αυτή θα περιλαμβάνει τους πρωταθλητές των κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων των έξι συνομοσπονδιών (UEFA, CAF, AFC, OFC, CONMEBOL, CONCACAF). Αυτό θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, το 2024 θα γίνει η αρχή, όπου στον τελικό θα έχει τον νικητή του Champions League. Η άλλη ομάδα θα βρεθεί μέσων των play-offs, που θα παίξουν οι υπόλοιπο σύλλογοι. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με τον καιρό.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα