Η UEFA απειλεί την Αγγλία με αποκλεισμό από το Euro 2028!

από AllAboutARIS

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η UEFA προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, να μην αναμιχθεί στο αυτοδιοίκητο του βρετανικού ποδοσφαίρου, απειλώντας την Αγγλία με αποκλεισμό από το τουρνουά του Euro 2028 που διοργανώνει από κοινού, με την Ιρλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Η κίνηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας -σύμφωνα με το Reuters– έρχεται ως άμεση αντίδραση στην αποκάλυψη βρετανικών ΜΜΕ, ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, σχεδιάζει να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής στο ποδόσφαιρο.

Σε επιστολή του προς τη υπουργό Πολιτισμού, Λίζα Νάντι, ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, προειδοποίησε δεν πρέπει να υπάρξει «καμία κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία του ποδοσφαίρου».

O κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε την δυσαρέσκεια της UEFA για το νομοθέτημα, όπως αυτό περιγράφεται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Η υπό σύσταση ρυθμιστική Αρχη, θα επιβλέπει οικονομικά -κυρίως- ζητήματα των συλλόγων ανδρών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Αγγλίας.

Προτεινόμενα Άρθρα