Θέατρο σκιών με τους γνωστούς πρωταγωνιστές

από Γιάννης Παντελίδης

Θέλουν να κρυφτούν αλλά δεν μπορούν. Ή μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι, ούτε που τους νοιάζει. Γι’ αυτό και ανοίγονται, γι’ αυτό και εκτίθενται, διότι πάρα πολύ απλά έτσι γουστάρουν. Από το βράδυ της Κυριακής ζούμε μία ακόμη υπέροχη στιγμή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί και να μετατραπεί σε έργο κινουμένων σχεδίων. Λάθος. Θέατρο σκιών. Άλλωστε, όλοι εκείνοι οι λαϊκοί ήρωες, μάλλον θα είχαν επιλογές για να ενσαρκώσουν τους ρόλους τους.

Ομορφιές για μία ακόμη φορά και πάντα με το ίδιο γνωστό «θύμα» της υπόθεσης. Ο ΑΡΗΣ λοιπόν έπρεπε με κάποιο τρόπο χθες να χάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπερ και εγένετο. Απλά, όμορφα και… ξένα, μιας και διαιτητές που έθελξαν με την απόδοσή τους ήταν από την Πορτογαλία. Ο Γκοντίνιο και ο Ναρσίσο. Ο VARίστας ντε. Σ’ ένα ματς, που ο ΑΡΗΣ έφαγε τρία γκολ, αλλά σε κανονική ροή αγώνα δέχθηκε μόλις μία φάση. Εκείνη στο πρώτο ημίχρονο, που ο Κουέστα σταμάτησε τον Λιβάι Γκαρσία. Κατά τα άλλα, πέναλτι, λάθος με υποψία φάουλ στον Νταμπό και ξανά λάθος από τον Νταμπό. Αν λοιπόν δεν γινόταν τίποτε από όλα αυτά, ενδεχομένως, ο ΑΡΗΣ γκολ να μην έτρωγε.

Αντιθέτως ο «γενναίος» ΑΡΗΣ (όπως έλεγαν και στην Cosmote TV χθες) δεν πήρε ένα πεντακάθαρο πέναλτι, είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες με Γκρέι και Μπράμπετς και τέλειωσε ένα ματς, που ενδεχομένως δεν πήρε αυτό που άξιζε. Αυτά λοιπόν συνεχόμενα, μόνο στο ελληνικό μαγικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν. Όπως βεβαίως κι αυτό που έγινε σήμερα με τον Μπαλτάκο. Επιτρέψτε μου να το θεωρήσω high light καριέρας προέδρου της ΕΠΟ και πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει από δω και στο εξής σε κάθε αμφισβητούμενη φάση.

Εντάξει, είχαμε και τα δικά μας, με ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά ποιος να κατηγορήσει την ομάδα. Που κατέβηκε να παίξει με 12,5 παίκτες. Δεν μπορούσε να τρέχει από την αρχή, έπρεπε με κάποιο τρόπο να «κρατήσουν» δυνάμεις.

Εγώ θα πω το εξής: ο ΑΡΗΣ εμένα μου άρεσε στο κομμάτι του χαρακτήρα που έδειξε και ίσως και στην τακτική. Κι αν δεν γινόταν τα λάθη, είμαι πεπεισμένος ότι θα έπαιρνε κάτι παραπάνω χθες τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και τώρα θα κάτσω στο γραφείο μου και θα διασκεδάσω. Ξέρετε με ποιους…

Προτεινόμενα Άρθρα