Θέλουμε οι Πέμπτες του φετινού Αυγούστου να γράψουν ιστορία

από Περικλής Τράιος

Μπορεί να βρίσκομαι σε άδεια και να απολαμβάνω για λίγες μέρες την ηρεμία των καλοκαιρινών διακοπών, ωστόσο, εννοείται ότι βρήκα το χρόνο για να γράψω ένα σχόλιο με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς.

Μια χρονιά, η οποία ξεκινάει αύριο στο μακρινό Ερεβάν της Αρμενίας, με τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας με αντίπαλο την Αραράτ στο «FFA Academy Stadium» (18:00).

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκινάει με πολλά όνειρα, με πολλές ελπίδες και με προσδοκίες, ότι η ομάδα θα προχωρήσει, θα διακριθεί και θα μας χαρίσει όμορφες στιγμές, που τόσο μας έχουν λείψει και τις έχουμε ανάγκη, σαν Σύλλογος και σαν κόσμος.

Μακάρι.

Αυτό θέλουμε όλοι κι αυτό περιμένουμε.

Αυτό το ταξίδι που ξεκινάει αύριο, να έχει πολλές στάσεις και να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται.

Αρχίζουμε αύριο με τον 74ο ευρωπαϊκό αγώνα στην ιστορία του Συλλόγου και αυτό που θέλουμε, είναι στο κλείσιμο αυτής της φετινής ευρωπαϊκής παρουσίας, το κοντέρ να έχει γράψει και να προσθέσει όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες και αντιπάλους.

Πάμε στον αυριανό αγώνα.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και εξειδικευμένα σχόλια.

Το ζητούμενο για την ομάδα, είναι ξεκάθαρο: να μπει σοβαρά, να μπει δυνατά, να μπει αποφασισμένα και να πάρει τη νίκη, ούτως ώστε να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Η αντίπαλος μας, σύμφωνα με αυτά που είδαμε στις αναμετρήσεις με την Εγκνατία, ασφαλώς και δεν είναι κάποιο μεγαθήριο ή ένας αντίπαλος που μπορεί να τρομάξει τον ΑΡΗ.

Αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι.

Από εμάς εξαρτάται και μόνο.

Ασφαλώς και δεν μου αρέσει να υποτιμώ κανέναν αντίπαλο, αλλά είναι δεδομένο ότι ένας σοβαρός ΑΡΗΣ, που θα μπει με αποφασιστικότητα και σιγουριά, θα καθαρίσει την πρόκριση χωρίς προβλήματα.

Το να λέμε ότι στο ποδόσφαιρο και ειδικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες, ότι θέλει μεγάλη προσοχή και δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κάθε αντίπαλο, δεν είναι κάποια τρομερή διαπίστωση ούτε ανακαλύπτουμε την Αμερική.

Αυτονόητο.

Ασφαλώς και οι συμπεριφορές και οι νοοτροπίες που έχουν έπαρση και αλαζονεία, αποτελούν θανάσιμα αμαρτήματα…

Η «θεά μπάλα» τα τιμωρεί και μέχρι να καταλάβεις τι έχει γίνει, έχεις αποχαιρετήσει τη διοργάνωση…

Είπαμε, δεν είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση με οποιονδήποτε αντίπαλο κι ούτε παίρνεις νίκες και προκρίσεις στα λόγια και στη θεωρία.

Θέλει προσοχή και σοβαρότητα.

Αυτό περιμένουμε και θέλουμε να δούμε από την ομάδα, τόσο σήμερα, όσο και μια βδομάδα μετά στον επαναληπτικό του «Κλεάνθης Βικελίδης», να κάνει νίκες για να σφραγιστεί η πρόκριση χωρίς προβλήματα και να προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο.

Εκεί, που μας περιμένει μια μεγάλη αγωνιστική πρόκληση που ακούει στο όνομα Δυναμό Κιέβου.

Τι να πεις για την Δυναμό;

Σπουδαία ομάδα, που έχει γράψει τη δική της σημαντική ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Με τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους στο παλμαρέ της και αναρίθμητους εγχώριους, είτε στο πρωτάθλημα της ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης (έως το 1990), είτε στο ουκρανικό (μετά το 1993), η Δυναμό, είναι μια δύσκολη αντίπαλος που μας περιμένει στην επόμενη φάση.

Μια φανέλα που έχει σημαντικότατο ειδικό βάρος στην Ευρώπη και αναμφίβολα, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ.

Πιστεύεται ότι χρειάζεται να αναλύσουμε για ποιο λόγο είναι μια μεγάλη πρόκληση…

Γιατί ο καθένας μπορεί να καταλάβει, τι θα σημαίνει ατομικά για τον κάθε ποδοσφαιριστή μας και συνολικά για την ομάδα και τον Οργανισμό που λέγεται ΑΡΗΣ, μια ιστορική πρόκριση επί ενός σπουδαίου αντιπάλου, όπως είναι η Δυναμό.

Σκεφτείτε την εκδρομάρα που θα γίνει για τον επαναληπτικό στις 17 Αυγούστου, με χιλιάδες οπαδούς του ΑΡΗ, να εκστρατεύουν για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας για να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας για πρόκριση.

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, όμως αν θέλεις πραγματικά να διακριθείς και να προχωρήσεις στην Ευρώπη, τότε είναι δεδομένο ότι πρέπει και επιβάλλεται να πάρεις τέτοιες νίκες.

Πρέπει και επιβάλλεται να πετυχαίνεις μεγάλες και ιστορικές προκρίσεις, απέναντι σε ανάλογους αντιπάλους.

Φέτος ο ΑΡΗΣ, έχει βάλει τον πήχη της Ευρώπης πολύ ψηλά και πολύ καλά έκανε.

Τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει και τα έχουμε αναλύσει επανειλημμένα.

Ο Σύλλογος έχει ανάγκη από μια ευρωπαϊκή διάκριση και μια πετυχημένη παρουσία στο Conference League, η οποία θα του δώσει οφέλη, αγωνιστικά, βαθμολογικά, οικονομικά και οπαδικά.

Ο ΑΡΗΣ μπορεί και πρέπει να βάλει σαν στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση και να πραγματοποιήσει μια πορεία, που θα τον οδηγήσει στους ομίλους της διοργάνωσης μετά από δεκατρία χρόνια.

Για να το κάνεις όμως αυτό, δεν αρκούν μόνο οι ευχές και οι ελπίδες.

Νίκες χρειάζονται και προκρίσεις!

Ξεκινάμε αύριο το απόγευμα.

Στη συνέχεια, την επόμενη Πέμπτη (03.08) έχουμε τον επαναληπτικό.

Δεν τελειώνουμε εκεί.

Αυτό που λαχταρά ο Αρειανός, αυτό που θέλει κι ονειρεύεται, είναι να ζήσει σε όλες τις Πέμπτες του φετινού Αύγουστου, λαμπρές ευρωπαϊκές βραδιές που θα του χαρίσουν στιγμές περηφάνιας και μεγαλείου.

Στις 03.08 με την Αραράτ, στις 10.08 & 17.08 με την Δυναμό Κιέβου κι αν όλα πάνε καλά, στις 24.08 & στις 31.08 με τον επόμενο αντίπαλο…

Η κάθε Πέμπτη του φετινού Αυγούστου μπορεί και πρέπει να γράψει ιστορία.

Πάμε ρε Αρειανάρα.

Πάμε γερά.

Καλή κι ευλογημένη χρονιά να έχουμε!

 

Προτεινόμενα Άρθρα