«Θέμα» στη L’ Equipe η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη (pic)

από AllAboutARIS

Η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα, καθώς υπάρχου αρκετές αναφορές στο εξωτερικό.

Όπως για παράδειγμα αυτή της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe, η οποία παρουσιάζει σχετικό ρεπορτάζ, με τίτλο: «Δώδεκα άτομα δικάζονται στην Ελλάδα για τη δολοφονία νεαρού φιλάθλου».

Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Άρχισε την Τετάρτη η δίκη των δώδεκα ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία νεαρού φιλάθλου στη Θεσσαλονίκη. Οι φερόμενοι ως δράστες είναι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στην Ελλάδα. Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, δώδεκα χούλιγκαν του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης είχαν εξαπολύσει… τιμωρητική εξόρμηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους, οι άνδρες φέρονται να επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη Καμπάνο και τέσσερις φίλους του, λόγω του ότι υποστηρίζουν την αντίπαλη ομάδα, τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Κτυπημένος ο Άλκης Καμπανός, υπέκυψε στα τραύματά του. Η δίκη ξεκίνησε αυτή την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν την οικογένεια του θύματος».

Και συνεχίζει: «Προφυλακιστέοι από πέρυσι οι δώδεκα κατηγορούμενοι, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είναι 26 ετών, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Κατηγορούνται επίσης για παράνομο οπλισμό και πρέπει να λογοδοτήσουν για τα τραύματα που προκλήθηκαν και στα άλλα θύματα. Αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη. Είκοσι έξι μάρτυρες κατηγορίας και τουλάχιστον δεκαπέντε μάρτυρες υπεράσπισης αναμένεται να ακουστούν κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Ο σύλλογος ΠΑΕ ΑΡΗΣ δημοσίευσε την Τετάρτη στα social media φωτογραφία του θύματος με την επιγραφή «Δικαιοσύνη για τον Άλκη».

Προτεινόμενα Άρθρα