Πρέπει να μιλήσουν οι προσωπικότητες

από Γιάννης Παντελίδης

Ο ΑΡΗΣ από σήμερα μπαίνει σε διαδικασία προετοιμασίας για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς πολύ σημαντικό για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί. Οι Κιτρινόμαυροι ψάχνουν ένα αποτέλεσμα επιβεβαίωσης και ψυχολογίας. Παρουσιάζοντας παράλληλα ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Κι εννοείται φυσικά, να μπουν σε μια διαδικασία να «χτίσουν» ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων.

Στα ντέρμπι είναι πολλά τα πράγματα που παίζουν ρόλο. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι μόνο το αγωνιστικό, αλλά ας ελπίσουμε να μη μας απασχολήσει αυτό, αν και ο προσεχής αντίπαλος έχει φροντίσει προ πολλού να φτιάξει «κλίμα». Πέρα από το αγωνιστικό λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία θα παίξει η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας. «Μα καλά για μπάλα μιλάμε τι είναι αυτά που λες», μπορεί να σκεφτεί κανείς. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο απλό άθλημα, όσο πολλοί μπορεί να πιστεύουν. Έχει πολύπλοκες καταστάσεις και είναι πάρα πολλά τα στοιχεία που το συνθέτουν.

Ο ΑΡΗΣ σε αυτό το ματς οφείλει να δείξει χαρακτήρα και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να «μιλήσουν» οι προσωπικότητες. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν πολλές από δαύτες. Μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες γενικώς. Ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνωρίζουν από ελληνικά ντέρμπι και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε αυτά. Οι… αντικειμενικοί εικάζουν ότι ο ΑΡΗΣ δεν πάει να παίξει σαν φαβορί κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αρκεί να λειτουργήσει σαν boost μέσα στην ομάδα.

Ναι η ομάδα έχει τα ζητήματά της, προσπαθεί να τα λύσει και, όντως, γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Ένας προπονητής, παλαιότερος, μου είχε πει κάποτε: «Είναι ψέμα ότι το φιλότιμο είναι μόνο ελληνικό προνόμιο. Χτύπησε εκεί μία ολόκληρη ομάδα και θα δεις». Δεν ξέρω αν έχει δίκιο, ούτε αν θα χρειαστεί… φιλότιμο για να πάρει αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ στη Λεωφόρο. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι η στόχευση θα πρέπει να είναι η επιστροφή στην… κανονικότητα. Το «8 στα 8» του αντίπαλου για μένα δε λέει κάτι. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο ΑΡΗΣ έχει τον τρόπο του να σπάει τα αήττητα. Το θέμα είναι αυτή η ομάδα να «νιώσει» ότι είναι για πολλά παραπάνω από αυτά που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Προτεινόμενα Άρθρα