Ιδιο “τρικ”, ίδιος αντίπαλος, διαφορετικοί… πράκτορες

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Άκης Μάντζιος είχε κρατημένη μία έκπληξη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αυτή ήταν ο Μόουζες Οντουμπάζιο. Οχι όμως αντί του Μάρτιν Μοντόγια.

Ο Άγγλος ξεκίνησε στα δεξιά και ο Ισπανός μπακ μετατοπίστηκε στα αριστερά αντί του Φεράρι, αναλαμβάνοντας την αποστολή περιορισμού του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Έλληνας τεχνικός ήθελε δεξιοπόδαρο σε εκείνη την πλευρά για να περιορίσει τις διαγώνιες κινήσεις του Σέρβου με το καλό του πόδι προς τον άξονα και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε. Ο Σέρβος δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα στον χώρο του και αρκετές φορές αναγκάστηκε να πάει προς τον άξονα ή ακόμα και στην αριστερή πλευρά.

Μία έξυπνη κίνηση από τον Μάντζιο, η οποία μάλιστα έχει παρελθόν διότι την έχει κάνει ξανά. Πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ, πάλι για να περιορίσει τον Ζίβκοβιτς αλλά με διαφορετικό παίκτη.

Τον Δεκέμβριο του 2020 ο ΑΡΗΣ υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ έχοντας πάλι στον πάγκο του τον Μάντζιο, ο οποίος σε εκείνο το παιχνίδι είχε χρησιμοποιήσει τον Σάκιτς με ανάποδο πόδι στα αριστερά και… έσβησε τον Σέρβο εξτρέμ.

Ο προπονητής του ΑΡΗ μπορεί να έχασε τα ανεβάσματα του πλάγιου μπακ από την αριστερή πλευρά, κέρδισε όμως άλλα πράγματα και με τον Μοντόγια να στέκεται αρκετά καλά στη δουλειά που του ανατέθηκε.

Προτεινόμενα Άρθρα