Ιστορικός… Κέιν, νίκη για Τότεναμ με Φούλαμ

από Σταμάτης Μουρελής

Ιστορικός Κέιν έκανε την Τότεναμ να χαμογελάσει ξανά! Ο Άγγλος στράικερ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του στην έδρα της Τότεναμ, πιάνοντας τον θρύλο Τζίμι Γκριβς στα 266 γκολ και με αυτόν τον τρόπο μείωσε τη διαφορά για τα «σπιρούνια» στους τρεις βαθμούς από την 4η θέση και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα ματς περισσότερο.
Δεύτερη διαδοχική ήττα για τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, που πλέον βρίσκεται στην 7η θέση με 31 βαθμούς, όσους έχει δηλαδή και η Μπράιτον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τότεναμ να κυκλοφορεί την μπάλα θέλοντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Φούλαμ η οποία προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση φτιάχνοντας παιχνίδι κυρίως από τα αριστερά. Στο 10ο λεπτό η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχασε την πρώτη ευκαιρία όταν ο Χάρισον Ριντ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε όμως ο Γιορίς αντέδρασε σωστά κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στο 13′ ο Γάλλος τερματοφύλακας απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεσε ο Αντρέας Περέιρα διατηρώντας έτσι το 0-0.
Η Τότεναμ δεν μπόρεσε να απεμπλακεί από την πίεση των γηπεδούχων με την Φούλαμ να πλησιάζει με αξιώσεις την περιοχή. Στο 20′ και πάλι ο Ριντ ήταν εκείνος που απείλησε με μακρινό σουτ όμως ο Γιορίς του είπε για δεύτερη φορά «όχι».
Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς στο 25′ όταν από τη σέντρα του Τετέ, ο Μίτροβιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Πέρασαν 37′ λεπτά στο ματς για να κάνει την πρώτη της τελική η Τότεναμ, με τον Έμερσον να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να σουτάρει, με τον Λένο να πραγματοποιεί την πρώτη του επέμβαση στην αναμέτρηση.
Σπουδαία ήταν και η στιγμή του 41ου λεπτού η οποία αυτή τη φορά άνηκε στην Τότεναμ. Υπέροχη πάσα του Αντρέας Περέιρα στον Γουίλιαν, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει στη δεξιά γωνία, όμως ο Λένο απέκρουσε.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια ο Χάρι Κέιν με κίνηση… πίβοτ και έξοχο σουτ έγραψε ιστορία αφού πέτυχε γκολ στο 33ο διαφορετικό γήπεδο στην Premier League και έφτασε τον θρυλικό Τζίμι Γκριβς σε γκολ πιάνοντας τα 266.
Στην ανάπαυλα, ο Μάρκο Σίλβα θέλησε να ανέβει περισσότερο στο γήπεδο, όμως η Τότεναμ απείλησε με κοντινή κεφαλιά του Κέιν, την οποία απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Λένο στο 58′. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν συνθήκες έκτακτης ανάγκης στα καρέ του Γιορίς. Στο 78′ ο Μίτροβιτς, πήρε τη σέντρα από τον Ρόμπινσον, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Δέκα λεπτά αργότερα η Φούλαμ πλησίασε ξανά στην ισοφάριση, όταν ο Σόλομον επιχείρησε με ένα αριστοτεχνικό πλασέ από τη γωνία της περιοχής να νικήσει τον Γιορίς, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στη συνέχεια ο Κόντε, έδωσε τη δική του βοήθεια από τον πάγκο περνώντας στο ματς τον Μπισουμά αντί του Κουλουσέφσκι με σκοπό να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή.
Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, η Φούλαμ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι η Τότεναμ «δραπέτευσε» από το Κρέιβεν Κότατζ, παίρνοντας μια ζωτικής σημασίας νίκη.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X