Ιταλία με… αύρα Μαλντίνι – Σούπερ «διπλό» της Γαλλίας στο Βέλγιο

από AllAboutARIS

Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε σε ακόμη ένα παιχνίδι η Ιταλία! Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν εξαιρετική κόντρα στο Ισραήλ, επικράτησε με το εμφατικό 4-1 και παρέμεινε μόνη στην κορυφή του 2ου ομίλου της League A. Στα αξιοσημείωτα πως ένας ακόμη… Μαλντίνι, ο Ντάνιελ, αγωνίστηκε με τη φανέλα των ατζούρι!
Στο -1 από τη «σκουάντρα ατζούρα» η Γαλλία, η οποία έβγαλε χαρακτήρα και πέρασε από την έδρα του Βελγίου (1-2). Κάπως έτσι, οι «μπλε» παρέα με την Ιταλία κλείδωσαν την πρώτη δυάδα και θα μονομαχήσουν για την πρωτιά στο γκρουπ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Το «Dacia Arena» άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους «ατζούρι», οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη αλλά ήταν τρομερά άστοχοι! Τελικά, η λύση ήρθε στο 41ο λεπτό με το πέναλτι του Ρετέγκι, ο οποίος έστειλε την Ιταλία με προβάδισμα στην ανάπαυλα (1-0).
Λίγο μετά την επανέναρξη, ο αρχηγός Ντι Λορέντσο με ωραία κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, με τον Αμπού Φανί στο 66’ να βάζει ξανά στο ματς το Ισραήλ. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε για λίγο, αφού έξι λεπτά αργότερα ο Φρατέζι μετέτρεψε σε ασίστ το γύρισμα του Ντιμάρκο για το 3-1. Ο Ντι Λορέντσο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 79’, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την τρίτη νίκη σε τέσσερα ματς για την Ιταλία. Στο ματς μπήκε ως αλλαγή και ντεμπούταρε ο Ντάνιελ Μαλντίνι, γιος του Πάολο και εγγονός του Τσέζαρε!
Στο Βέλγιο, η Γαλλία κατάφερε να επικρατήσει 2-1 και να φτάσει τους 9 βαθμούς, αφήνοντας οριστικά εκτός διεκδίκησης της πρώτης δυάδας τους γηπεδούχους.
Ο Τίλεμανς στο 22’ είχε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους», αλλά η εκτέλεση πέναλτι ήταν τραγική! Και λίγα λεπτά αργότερα, ο Κολό Μουανί φρόντισε να μετουσιώσει το δικό του πέναλτι σε γκολ για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Το πρώτο μέρος είχε… ψωμάκι και το Βέλγιο στην τελευταία φάση του κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, χάρη στο τέρμα του Οπεντά που έγραψε το 1-1.
Η Γαλλία παρά τις απουσίες και το γεγονός πως έπαιζε χωρίς τον Εμπαπέ, βρήκε δίχτυα με τον Κονέ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ, με τους «μπλε» να σκοράρουν εκ νέου δύο λεπτά αργότερα, με τον Κολό Μουανί να κάνει το 2-1 στο 62’. Ο Τσουαμενί στο 75ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, το Βέλγιο πήρε μέτρα και πίεσε ασφυκτικά, αλλά το σκορ δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ιταλία-Ισραήλ 4-1, Βέλγιο-Γαλλία 1-2: Ιταλία με… αύρα Μαλντίνι - Σούπερ «διπλό» της Γαλλία

 

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα