Ιτούρμπε: Οι αγώνες… απέχουν από το Ρύσιο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Είναι ο παίκτης που ο ΑΡΗΣ πήρε πέρυσι για το κάτι παραπάνω…

Ο Χουάν Ιτούρμπε ήρθε για να αναλάβει… χρέη game changer. Πέραν όμως μίας περιόδου που ήταν αρκετά λειτουργικός ή το πολύν καλό ματς των περσινών πλέι οφ στα Γιάννενα, ο Παραγουανός δημιουργεί αρκετή κουβέντα εντός και εκτός της ομάδας με την γενικότερη παρουσία του.

Ο Τερζής τον εμπσιτεύτηκε μετά την αποχώρηση Μπούργος. Το ίδιο έκανε και ο Πάρντιου με τον Ολυμπιακό. Ο άλλοτε άσσος της Ρόμα δεν δίνει ακόμα αυτό το κάτι παραπάνω. Μπορεί να βοηθάει περισσότερο στην άμυνα, αλλά επιθετικά έχει χάσει ακόμα και αυτό το στοιχείο του λειτουργικού παίκτη που εμφάνισε πέρυσι προς το τέλος.

Θα πει τώρα κάποιος, “τότε γιατί ξεκινάει βασικός”… Και η απάντηση βρίσκεται στην πολύ καλή παρουσία του στις προπονήσεις, όπου δείχνει πράγματα επιθετικά αλλά και ανασταλτικά. Με λίγα λόγια, αρκετές φορές είναι από τους διακριθέντες στον εβδομαδιαίο κύκλο προπονήσεων.

Αυτό που προβληματίζει είναι η πολύ διαφορετική εικόνα που δείχνει στα παιχνίδια. Μπορεί να πάρει και στο Βόλο ξανά την ευκαιρία του στο αρχικό σχήμα. Αν συνεχίσει όμως έτσι και δεν παρουσιάζει κάτι παραπάνω, τότε και ο Πάρντιου θα αναγκαστεί να στραφεί στην πλειάδα επιλογών που διαθέτει για τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Εκτός αν είναι τελικά αυτός που θα βρει τα… κουμπιά του.

 

Προτεινόμενα Άρθρα