Κάποτε ο Μαντσίνι περίσσευε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στη φετινή μεσοεπιθετική γραμμή του ΑΡΗ δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις έναν παίκτη. Εκείνον που κάνει τη διαφορά μέσα σε μία προβληματική κατάσταση που καταλήγει πάντα στο γκολ.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν είναι ο game changer για τον ΑΡΗ. Δεν είναι ο παίκτης με την παραπάνω ενέργεια, ούτε καν δεινός σκόρερ για τα δεδομένα της θέσης του. Από το 2019 όμως, κάθε χρόνο εξελίσσεται σε έναν όλο και πιο χρήσιμο ποδοσφαιριστή.

Φέτος, είναι δίχως υπερβολή εκείνος που με την έντασή  και το γρήγρο τέμπο του, “τραβάει” πολλές φορές τον ΑΡΗ επιθετικά και παρασύρει τους υπόλοιπους. Άλλες φορές στο ίδιο τέμπο, άλλες σε μικρότερο από το δικό του.

Οι παραπάνω γραμμές, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν, πήραν αφορμή από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο οποίο ο Μαντσίνι ήταν ο κορυφαίος των “κιτρινόμαυρων” και δεν είναι τυχαίο ότι με την έξοδό του “έπεσε” αισθητά ο ρυθμός της ομάδας του Τόλη Τερζή.

Ηταν και ένα παιχνίδι στο οποίο επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά φέτος ότι δεν είναι εκείνο το παιδί που ψαχνόταν όταν πρωτοήρθε στην ομάδα και έμοιαζε να περισσεύει σε μία πολύ “γεμάτη” μεσοεπιθετική γραμμή. Από τότε πέρασε πολλά στάδια μέχρι να μπει στο δρόμο της εξέλιξης -σε αυτόν βρίσκεται μέχρι σήμερα- παρουσιάζοντας παράλληλα μία εικόνα ποδοσφαιρικής ωρίμανσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΑΡΗΣ ανανέωσε το συμβόλαιό του στις αρχές της φετινής σεζόν. Ο ΑΡΗΣ πιστεύει πολύ σε αυτόν, διακρίνει τη βελτίωσή του και δικαιώνει τον Θεόδωρο Καρυπίδη ο οποίος πιστεύει ότι ο σύλλογος μπορεί να ωφεληθεί και οικονομικά από τον παίκτη μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Προτεινόμενα Άρθρα