Κάρλσον: To απόλυτο limit down του Σουηδού

από Γιάννης Παντελίδης

Το καλοκαίρι ο ΑΡΗΣ προχώρησε στην απόκτηση του Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον ποντάροντας στο βαρύ βιογραφικό του, αλλά και στην επιθυμία του να γυρίσει στην Ευρώπη. Και προφανώς όταν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις έναν παίκτη που πριν από μερικά χρόνια είχε αναδειχθεί ως ο κορυφαίος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Τσεχία) δε μένεις αδιάφορος.

Ο Σουηδός λοιπόν ήρθε στη Θεσσαλονίκη με τις προσδοκίες να είναι μεγάλες. Σε σημείο μάλιστα που δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι από… αυτόν θα ξεκινάει η ενδεκάδα. Συν βεβαίως και το μεγάλο για τα δεδομένα του ΑΡΗ συμβόλαιο που του δόθηκε.

Μερικούς μήνες μετά η… απόλυτη απογοήτευση. Ο Κάρλσον δεν έχει καταφέρει να γίνει το σημείο αναφοράς στην επίθεση, δεν έχει δικαιολογήσει το βιογραφικό του, δεν έχει καταφέρει τουλάχιστον να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα κι εξελίσσεται σε μία αποτυχημένη κίνηση. Προσέξτε, σαν μεταγραφή, σαν όνομα, σαν βιογραφικό και γενικά σαν πορεία, ήταν μιας πολύ καλή επιλογή. Ωστόσο μέσα στο γήπεδο, ο Σουηδός ποτέ δεν έδειξε κάτι από όλα αυτά που τον συνοδεύουν στην καριέρα του.

Φυσικά αποκορύφωμα, η χθεσινή περίπου πεντάλεπτη παρουσία του στον αγώνα με τη Λαμία. Όπου σε δύο φάσεις έχει λάθος τοποθέτηση, φέρνει σε δύσκολη θέση της ομάδα του και στην δεύτερη εξ αυτών ο ΑΡΗΣ δέχεται γκολ. Όχι αποκλειστικά δική του ευθύνη, αλλά, ναι, έχει μεγάλη.

Λογικό είναι να υπάρχει προβληματισμός για τον Κάρλσον και από το τεχνικό επιτελείο, αλλά, προφανώς και από τη διοίκηση. Ο Σουηδός δε δείχνει σε θέση να το.. γυρίσει κι απ’ ότι φαίνεται στη συνέχεια δύσκολα θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες. Δεν υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη θέση για το αν θα γίνει κουβέντα για να λυθεί η συνεργασία μαζί του, αλλά αν συμβεί δεν θα προκαλέσει εντύπωση.

Προτεινόμενα Άρθρα