Κάτι παραπάνω από μία νίκη

από Γιάννης Παντελίδης

Το ήθελε, το άξιζε, το πήρε. Ο ΑΡΗΣ κατάφερε σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, από όλες τις απόψεις να κατακτήσει τη νίκη και να κερδίσει τη υπερπολύτιμη ηρεμία, που τόσο πολύ του έλειψε τα προηγούμενα 24ωρα.

Γενικά μόνο θετικά πράγματα μπορεί να εντοπίσει κανείς από τον χθεσινό ΑΡΗ. Το πάθος, την αυταπάρνηση, το πώς έμπαιναν στις φάσεις οι παίκτες. Ήταν μία τελείως διαφορετική εικόνα, καμία σχέση με αυτό που είδαμε την περασμένη Παρασκευή στο γήπεδο της Νεάπολης.

Πέραν όλων των άλλων, ο ΑΡΗΣ κέρδισε σε ψυχολογία και σίγουρα σε αυτοπεποίθηση, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Κι όπως έπεσε κράξιμο για το ματς με τον Ιωνικό, έτσι θα πρέπει να δώσουμε και «μπράβο» για το πώς αντιμετώπισε η ομάδα το χθεσινό ματς.

Θύμισε πολλά από τα περσινά. Εκείνα τα 1-0 και μετά «κλειδώνω» τα ματς, που τόσο πολύ τα «κατηγόρησαν» πέρσι, αλλά τα πονταλάκια έμπαιναν στο δισάκι. Κι έτσι πρέπει να γίνει. Ο ΑΡΗΣ οφείλει να είναι κυνικός. Εκείνο που μετράει τη δεδομένη στιγμή είναι το αποτέλεσμα. Αυτό έχει ανάγκη η ομάδα για να πάρει τον χρόνο της και θα έρθουν και οι καλές εμφανίσεις. Βλέπετε τι γίνεται δεξιά και αριστερά. Ομάδες δεν «βλέπονται», αλλά όλα μπαίνουν κάτω από το χαλάκι επειδή έρχονται οι νίκες. Το πως «έσβησε» το ματς, το τελευταίο 20λεπτο, θα πρέπει να… διδάσκεται!

Προφανώς και υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούν και πρέπει να διορθωθούν. Όχι μόνο στο κομμάτι της δημιουργίας, αλλά και στα «τελειώματα». Και πάλι οι Κιτρινόμαυροι είχαν τις στιγμές τους, αλλά μια λάθος πάσα, μία κακή τελική προσπάθεια, ίσως και λίγο φλυαρία δεν επέτρεψαν στην ομάδα να περάσει ένα χαλαρό βράδυ.

Κάτι ακόμη. Τζέγκο, Γκάνεα, Κουέστα «φώναξαν» ότι είναι… εδώ. Δε λέω ότι αδικηθήκαν, ούτε πως ενώ άξιζαν να παίξουν, δεν έπαιζαν. Λέω όμως ότι πλέον βάζουν «δύσκολα» στον Μάντζιο κι αν θέλετε την άποψή μου, επέστρεψαν για να μείνουν.

Τέλος, δε γίνεται να μην αναφερθούμε και λίγο στην διαιτησία του Παπαπέτρου. Δέχομαι ότι στην κόκκινη του Χουάνκαρ, δεν είχε οπτικό πεδίο και τον «κρέμασαν» ο τέταρτος και, πολύ περισσότερο, ο VARίστας Διαμαντόπουλος. Η ευκολία όμως που έδινε τα φάουλ γύρω από την περιοχή του ΑΡΗ και το γεγονός ότι δεν παρατήρησε είτε στα λόγια είτε με κάρτες τους βουτηχτές, θα μπορούσε να έχει στοιχίσει.

Προτεινόμενα Άρθρα