Καζάνας: “Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού” (vid)

από AllAboutARIS

Ο Κώστας Καζάνας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS TV και μίλησε για την πορεία της Κ17 στον τελικό του πρωταθλήματος και την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες.

Για το παιχνίδι:

“Η ΑΕΚ ήταν το φαβορί, ήταν και πρώτη στον Νότιο όμιλο. Είναι η πρώτη φορά που μια 2η ομάδα έχει τόσο ευρύ σκορ σε ημιτελικό. Συνήθως οι 2ες είναι πιο αδύναμες ή αν κερδίσουν δεν γίνεται με τόσο μεγάλη διαφορά.
Είχαμε καθολική υπεροχή στο 90λεπτο. Ο στόχος είναι η εκπαίδευση και να βγάλουμε επιτέλους παίκτες στην 1η ομάδα.
Το ζήτημα είναι όμως να βγάλουμε πρωταγωνιστές στην 1η ομάδα.”

Για το θέμα των δανεισμών:

“Είναι βασική προϋπόθεση ένας παίκτης να περάσει από ένα μεταβατικό στάδιο, ώστε να ειναι έτοιμος να περάσει στο αντρικό. Αυτή θα μπορουσε να είναι ειτε η Β είτε η Γ εθνική.
Ο Δανεισμός είναι ένας τρόπος λοιπόν, όμως υπό προϋποθέσεις. Υπό εγγυήσεις. Να γνωρίζουμε την ποιότητα της άλλης ομάδας, τον προπονητή, τους στόχους της κλπ. Εκεί δηλαδή όπου μπορεί να κερδίσει πραγματα. Ώστε να είναι έτοιμος να παίξει σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει…

Τα 4 τελευταία χρόνια υπάρχει βελτίωση και δουλειά στις ακαδημίες. Οι παίκτες του τότε και του τώρα είναι η μέρα με την νύχτα.

Έχουμε κάνει βήματα προόδου, ποιοτικά βήματα. Ο κορωνοϊός και τα προβλήματα μάλιστα μας πήγαν πισω. Όσο μπορούσαμε πάντως καταφέραμε οι παίκτες μας να προσαρμοστούν γρήγορα μετά το πέρας της καραντίνας.

Παραδοσιακά η ακαδημία του ΑΡΗ ήταν πηγή για την πρώτη ομάδα. Τα επόμενα χρόνια είμαι σίγουρος πως θα ξαναβγάλουμε παίκτες που θα πρωταγωνιστούν.

Πρέπει να αγκαλιάσουμε τους παίκτες της ακαδημίας. Όλοι μας. Για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Για να ακολουθήσουμε τα βήματα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, που βασίζονται και στις ακαδημίες τους.

Στα δικά μου τα τμήματα προσπαθώ να προσαρμόσω το στυλ παιχνιδιού του εκάστοτε προπονητή που έρχεται στην πρώτη ομάδα. Ώστε τα παιδιά να είναι ήδη έτοιμα αν κληθούν να βοηθήσουν. Είτε είναι Έλληνες, είτε ξένοι. Θέλουμε να δουλέψουμε και με ξένους παίκτες μικρής ηλικίας. ”

Για τον Μπούργος και την παρουσία του στο Final 4:

“Είναι σημαντικό για όλους μας πως ο κύριος Μπούργος θα μας δει από κοντά την Τετάρτη. Μας ανέβασε την ψυχολογία όλο αυτό και με το βιντεάκι που μας έστειλαν Μπούργος και Τερζής.”

Για την διαφορά επιπέδου ακαδημιών με αντρικό επίπεδο:

“‘Έχουμε σίγουρα ζήτημα σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να καταλάβουμε όμως πως υπάρχουν βήματα, από την Κ17 ένας παίκτης πρέπει να πάει στο μεταβατικό στάδιο πριν το αντρικό. ”

Για τον ΠΑΟΚ:

“Όλοι είναι φίλοι μεταξύ τους. Έξω από το γήπεδο δεν υάρχει κανένα μίσος κλπ. Γνωριζόμαστε και με τα άλλα παιδιά, θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι.

Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ότι και να γίνει εμείς θα είμαστε νικητές στο τέλος. Ελπίζουμε να είμαστε νικητές και αγωνιστικά… ”

Για το κομμάτι της Εθνικής:

“Δεν θέλω να κρίνω τις επιλογές συναδέλφων. Δεν γνωρίζω τα κριτήρια και τις πιέσεις. Επειδή λοιπόν μπορεί να βρεθώ κάποια στιγμή σε κατάσταση επιλογής και δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα, δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές. Θεωρώ πως έχουμε παίκτες με ποιότητα και θα μπορούσαν να έχουν κληθεί. Θα βοηθούσαν πολύ την Εθνική. Αυτό θα το δείξουν και στον τελικο…”

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα