«Καθάριζε» εσύ τα ματς κι ας μην είσαι καλός…

από AllAboutARIS

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο έχει γεμίσει με εκφράσεις, που παλαιότερα δεν υπήρχαν. Εμφανίστηκαν όμως για να περιγράψουν μια κατάσταση. Ενίοτε και αγωνιστική. Όπως για παράδειγμα η «επαγγελματική νίκη».

Μια δαύτη πέτυχε χθες ο ΑΡΗΣ στο γήπεδο της Καισαριανής. Σε μία έδρα, όπου η ΑΕΚ έχασε βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό κέρδισαν με το ζόρι. Ζορίστηκε ο ΑΡΗΣ, είναι αλήθεια, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πολλά πράγματα. Τις επιλογές για την ενδεκάδα, τα συνεχόμενα παιχνίδια κι αν θέλετε και το γεγονός ότι υπάρχει το Κύπελλο, η δυνατότητα να φτάσει η ομάδα στον τελικό. Προφανώς και υπάρχει στο μυαλό των παικτών αυτό, μη γελιόμαστε.

Λαμβάνοντας αυτά (και μερικά ακόμη) ως δεδομένα, δε γίνεται και δεν πρέπει να σταθούμε παραπάνω στο ματς με την Κηφισιά. Εκείνο που μετράει είναι η νίκη και τέτοιου είδους αποτελέσματα, απέναντι σε ομάδες που έχουν πολλά να χάσουν, χτίζουν αυτοπεποίθηση. Οι νίκες το κάνουν αυτό κι ας μην παίζεις καλά.

Εμένα πάντως, ο ΑΡΗΣ χθες μου έδωσε την εντύπωση ότι έπαιξε όσο έπρεπε για να πάρει το «τρίποντο». Χωρίς περιττές εντάσεις στο παιχνίδι του, έκανε τις φάσεις του, έβαλε το γκολ και μετά μάλλον έκανε κάτι σαν διαχείριση. Με όποιο κίνδυνο κι αν έκρυβε αυτό, διότι κακά τα ψέματα, στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν μερικές στιγμές που η ομάδα κινδύνεψε. Δεν την… έπαθε, πήρε αυτό που ήθελε και πάμε παρακάτω. Τη δεδομένη στιγμή, δεν έχει σημασία αν παίζεις καλά, παρά μόνο αν παίρνεις τα αποτελέσματα. Αν τα συνδυάζεις είναι καλό, σε κάθε περίπτωση όμως ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι κυνικός και ουσιαστικός. Να παίρνει τα ματς κι ας μην είναι καλός. Είδαμε και σε αγώνες που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, δεν πήρε τίποτα ή σχεδόν τίποτα.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κρατήσει η ομάδα από χθες. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο ανέτοιμος ακόμη για 90λεπτο Φετφατζίδης, μπορεί να προσφέρει μερικά πολύ ποιοτικά λεπτά, αρκετά για να πάρεις ένα ματς. Επίσης, οι ανάσες που πήραν παίκτες επιβαρυμένοι όπως ο Νταρίντα και ο Μόρον, έστω κι αν ο Τσέχος έπαιξε παραπάνω απ’ ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Τα επόμενα 24ωρα θα ξεκαθαρίσει και το μεταγραφικό μέτωπο. Ο Μπένετ ήρθε κι ενδεχομένως μέχρι την Τετάρτη να γίνουν και κάποιες ακόμη κινήσεις.

Ως τότε όμως ο προπονητής έχει να διαχειριστεί μία συγκεκριμένη κατάσταση, το πρόγραμμα θα παραμείνει «γεμάτο» και το επόμενο διάστημα. Διαδοχικά παιχνίδια και μάλιστα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκάθαρα θέλει τρόπο. Και για να πάρεις τα ματς, αλλά κυρίως, να διατηρήσεις το μυαλό των ποδοσφαιριστών στο κλισέ… «παιχνίδι με το παιχνίδι».

Προτεινόμενα Άρθρα