«Καθάρισε» την Τουρκία η Πορτογαλία και βλέπει Μουντιάλ, σοκ για Ιταλία (vids)

από AllAboutARIS

Στον τελικό των playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Πορτογαλία που επικράτησε με 3-1 της Τουρκίας, όπου θα αντιμετωπίσει τα Σκόπια, που έκαναν την μεγάλη έκπληξη νικώντας την Ιταλία (0-1).

Πορτογαλία-Τουρκία 3-1

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πορτογάλους ο Οτάβιο, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 15′ και έδωσε την ασίστ για το τέρμα του Ζότα στο 42′. Ο Γιλμάζ έβαλε εκ νέου στο παιχνίδι την Τουρκία στο 65′, ωστόσο αποδείχθηκε μοιραίος αστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι στο 85′ με το σκορ στο 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90’+4′ ο Νούνες, με τον Ρονάλντο να έχει δοκάρι στο 90’+6′.

 

Ιταλία-Σκόπια 0-1

Παρότι η Ιταλία ήταν ανώτερη, είχε τον απόλυτο έλεγχο και 32 τελικές (σσ. αλλά και 16 κόρνερ), η Βόρεια Μακεδονία ήταν αυτή που βρήκε το γκολ με τον Τραϊκόφσκι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για να… τεζάρει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και να προκριθεί στον τελικό των μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Απίστευτο κάζο για τους Ιταλούς, που μετά το 2018 δεν θα βρεθούν σε δεύτερο σερί Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους και ενώ ενδιάμεσα είχαν καταφέρει να κατακτήσει το Euro.

 

Προτεινόμενα Άρθρα