Και γυναίκα υποψήφια για τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας

από AllAboutARIS

Μια γυναίκα προπονήτρια βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους αντικαταστάτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο λόγος για την Σαρίνα Βίγκμαν! Ο Βρετανός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των «Τριών Λιονταριών» και ο… χορός για τους πιθανούς αντικαταστάτες του έχει φυσικά ξεκινήσει.

Η αναζήτηση του επόμενου προπονητή της Αγγλίας είναι το νο.1 θέμα στην agenda της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που όπως δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αντικατάστασης του Σάουθγκεϊτ και οι Γιούργκεν Κλοπ, Σαρίνα Βίγκμαν και Έντι Χάου έχουν αναφερθεί γρήγορα ως πιθανοί υποψήφιοι για να αναλάβουν συν το πιο φιλόδοξο πλάνο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα!

Η Αγγλία παίζει με την Ιρλανδία στο Nations League στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά η FA δήλωσε ότι είναι έτοιμη να πάει σε αυτόν τον αγώνα με έναν προσωρινό προπονητή, αντί να βιαστεί να αποφασίσει για τον επόμενο προπονητή της.

«Η διαδικασία για τον διορισμό του διαδόχου του Γκάρεθ βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη και στόχος μας είναι να επιβεβαιώσουμε τον νέο μας προπονητή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπούλινγκχαμ.

Όσο για την Βίγκμαν είναι σήμερα προπονήτρια της Εθνικής Αγγλίας Γυναικών και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2022. Επίσης, οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών πέρυσι – χάνοντας από την Ισπανία. Η έμπειρη τεχνικός από την Ολλανδία, κατέκτησε επίσης το Euro με την ομάδα της πατρίδας της το 2017.

Προτεινόμενα Άρθρα