Καλύτερος στο πρώτο, ουσιαστικός στο δεύτερο και… 2-2

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ αρνήθηκε να χάσει ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι.

Η Μακάμπι Χάιφα προηγήθηκε 0-2 με Πιερό (10′) και Τσιμπόντα (69′), αγγίζοντας τη νίκη, πριν όμως οι “κιτρινόμαυροι” φωνάξουν “παρών” στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο Ντουκουρέ επέστρεψε με γκολ στην αγωνιστική δράση, με τρομερό αριστερό σουτ (87′) και ο Πάλμα στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 2-2.

Με 3-5-2 και Ροντρίγκες βασικό

Η διάταξη δεν ήταν έκπληξη αφού ο Πάρντιου τη δοκίμασε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Άγγλος σίγουρα αιφνιδίασε με τον Ροντρίγκες, ο οποίος πήρε θέση στον άξονα αντί του Ετέμπο και συγκεκριμένα 10αριού μπροστά από τους Νταμπό-Ματέο.

Ο Σιαμπάνης ήταν στο τέρμα, με τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν να είναι η τριάδα μπροστά του. Καμάτσο-Μαζικού ήταν οι φουλ μπακ και ο Γκρέι με τον Πάλμα το δίδυμο στην επίθεση.

Γκολ… δώρο στον Πιερό

Πριν ο ΑΡΗΣ προλάβει να ισορροπήσει τον καλύτερο ρυθμό της Μακάμπι στο ξεκίνημα, μία αδράνεια στην άμυνα επέτρεψε στον Πιερό να γίνει απειλητικός στην περιοχή και με συρτό σουτ να ανοίξει το σκορ στο 10′

Πήρε τον έλεγχο… και τις κλασσικές ευκαιρίες ο ΑΡΗΣ

Από το 15′-20′ και μετά οι “κιτρινόμαυροι” όχι απλά ήλεγχαν τον αγώνα αλλά ήταν παραγωγικοί μπροστά δημιουργώντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 31′ ο Πάλμα εκτέλεσε φάουλ και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Μακάμπι. Τρία λεπτά αργότερα ο έτερος Ονδουριανός, ο Ροντρίγκες, απείλησε με ωραία ενέργεια τον Μασπάτι και στο 34΄ήρθε η μεγάλη διπλή ευκαιρία με Ματέο και Γκρέι.

Αρχικά ο Αργεντινός πήρε την πάσα από τον Τζαμαϊκανό και η κοντινή του προσπάθεια σταμάτησε στο δοκάρι. Ο 31χρονος επιθετικός παρέμεινε στη φάση και πετάχθηκε στο ριμπάουντ, με τον τερματοφύλακα των Ισραηλινών να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Στο μεγαλύτερο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου ο ΑΡΗΣ ήταν μακριά από την καλή απόδοση του πρώτου, με δυσκολία μπροστά αλλά χωρίς να απειληθεί και ιδιαίτερα στα μετόπισθεν, πληρώνοντας βέβαια την αδράνεια της άμυνας στο 69′ όπου η Μακάμπι κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα στην περιοχή του Κουέστα και ο Τσιμπόντα έκανε το 0-2 στο 69′.

Ο Ισπανός κίπερ είχε περάσει λίγο νωρίτερα στη θέση του τραυματία Σιαμπάνη, με τους δύο προπονητές να ρίχνουν σταδιακά στο παιχνίδι όσους παίκτες είχαν στον πάγκο.

Ο Ντουκουρέ σήμανε την αντεπίθεση

Μία από τις αλλαγές του Πάρντιου ήταν και ο Ιβοριανός, στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση έπειτα από περίπου τρεις μήνες.

Ο Ντουκουρέ μάλιστα δεν αρκέστηκε σε κάποια αγωνιστικά λεπτά, καθώς με πολύ ωραίο αριστερό σουτ μείωσε στο 89′ και έκανε την αρχή για να φτάσει ο ΑΡΗΣ στην ισοφάριση.

Αυτή έγινε στις καθυστερήσεις με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πάλμα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης (66′ Κουέστα)- Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Καμάτσο (78′ Μαρμαρίδης), Μαζικού (83′ Παναγιίδης), Νταμπό (82′ Σγούρος), Ματέο (73′ Ντουκουρέ), Ροντρίγκες (67′ Γκαρθία) – Πάλμα, Γκρέι (63′ Ιτούρμπε)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Μπαράκ Μπάκχαρ): Μασπάτι, Σεκ, Γκέρσον, Μέιρ, Κορνούντ, Μοχάμεντ, Φανί, Τσέρι, Τσιμπότα, Ατζίλι και Πιερό.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αράντ, Γκόλντμπεργκ, Ελιγιάχου, Μενάχεμ, Λεβί, Νταβίντ, Ρουκάβτσι, Σιμόν, Γιάριν, Λάι

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X