«Καμιά μεταγραφή θα κάνουμε;…»

από Γιάννης Παντελίδης

Είμαστε σε μία χρονική περίοδο, κατά την οποία εμείς, που ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ του ΑΡΗ περνάμε… δύσκολα όταν κυκλοφορούμε στην πόλη. Κι επειδή πλέον μάσκες… γιοκ, μας καταλαβαίνουν. Και τρώμε τα… πεσίματα: «Θα πάρουμε κανέναν παίκτη; Πότε θα έρθει ο φορ; Με τους μέσους τι γίνεται; Ο Ματίγια θα ανανεώσει; Τον τάδε θα τον πάρουμε; Ο δείνα θα έρθει; Γιατί δεν κρατήσαμε εκείνον;». Μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που μου έγιναν σήμερα, κάνοντας μια απόπειρα να κινηθώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για προσωπικές υποθέσεις.

Απλό και απολύτως κατανοητό. Ο κόσμος αγωνιά, τρελαίνεται, θέλει πράγματα να γίνουν γρήγορα. Προφανώς κάπου μπορεί να έχει κι ένα δίκιο, αλλά θέλετε να τα βάλουμε λίγο κάτω να δούμε που βρισκόμαστε;

Ναι έχουν φύγει αρκετοί ποδοσφαιριστές, αλλά ας κοιτάξουμε ποιοι εξ αυτών μπορούν να θεωρηθούν βασικές απώλειες. Ο Μπερτόγλιο πέρσι τον περισσότερο καιρό ήταν τραυματίας, o Σούντγκρεν τελείωσε την χρονιά ως αναπληρωματικός. Το ίδιο και ο Εντιαγέ. Έφυγε ο Γκάνεα και πήρες στη θέση τον καλύτερο αριστερό οπισθοφύλακα, τουλάχιστον, του περσινού πρωταθλήματος. Παρελθόν ο Λούκας Σάσα, παρόν, όπως ενημέρωσε σήμερα το πρωί η ΠΑΕ, ο Πάπε Σέιχ Ντιόπ. Για Λόπεθ και Ντουάρτε ας μην το συζητήσουμε.

Ματίγια, ξεχωριστό κεφάλαιο. Άρχισε ως εναλλακτική, εξελίχθηκε σε πολύ σημαντικός παίκτης. Το θέμα του δεν έχει κλείσει, είναι ανοικτό, αλλά σε κάθε περίπτωση στον δρόμο είναι κι άλλος χαφ. Έχεις κάνει δυο ενδεκαδάτες μεταγραφές κι έχεις στα… σκαριά και την τρίτη με τον Καμάτσο. Και η ομάδα δεν έφυγε ακόμη για Αυστρία. Μπορεί μέχρι τότε να έρθει κι άλλος.

Πού θέλω να καταλήξω. Επί της ουσίας, σε ποιότητα φαίνεται ότι δεν έχασες τίποτα. Ίσα-ίσα που μάλλον την ανέβασες. Σε ποσότητα, ναι, έχασες, αλλά… 22 Ιουνίου είναι ακόμα. Θέλω να πω ότι καλώς ανησυχεί ο κόσμος, αλλά ας μην παρασύρετε από αυτούς που του πιπιλίζουν τα αυτιά του. Ο ΑΡΗΣ δεν άργησε. Ο ΑΡΗΣ το παλεύει. Δεν αγοράζεις γουρούνια στο σακί, ούτε θα πάρεις απλά για να πάρεις. Στοχευμένες κινήσεις και προσθήκες που ταιριάζουν στην ομάδα. Υπομονή; Όχι δεν χρειάζεται. Δεν πέρασε ο καιρός. Υπάρχει χρόνος.

«Καμία μεταγραφή θα κάνουμε;»… Μωρέ θα κάνουμε…

Προτεινόμενα Άρθρα