«Καμπάνα» της FIFA στην Ουγγαρία για την ρατσιστική επίθεση στο ματς με την Αγγλία

από AllAboutARIS

Η FIFA επέβαλε, στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας, ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο, λόγω της «ρατσιστικής συμπεριφοράς οπαδών της» προς τους Άγγλους παίκτες στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.

Κατά τη νίκη των “Τριών Λιονταριών” (4-0) εναντίον της Ουγγαρίας σε έναν προκριματικό αγώνα για το Μουντιάλ 2022, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ρατσιστικές εκφράσεις, συμπεριλαμβανομένων κραυγών πιθήκου, με στόχο τον χαφ Τζουντ Μπέλινγχαμ και τον επιθετικό Ραχίμ Στέρλινγκ.

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA, η οποία ξεκίνησε έρευνα στις 3 Σεπτεμβρίου, επέβαλε πρόστιμο 200.000 ελβετικών φράγκων (184.700 ευρώ) στην Ομοσπονδία (MLSZ) καθώς και την διεξαγωγή του επόμενου αγώνα της χωρίς την παρουσία θεατών. Αν το ξανακάνουν, οι Ούγγροι κινδυνεύουν με έναν δεύτερο αγώνα χωρίς θεατές, με «διετή αναστολή».

Τα μέλη της επιτροπής που εξέτασαν την υπόθεση «έλαβαν υπόψη τους τη σοβαρότητα των παρατηρούμενων περιστατικών», προσθέτοντας στα «ρατσιστικά λόγια και πράξεις» το «ρίξιμο αντικειμένων, τη χρήση βεγγαλικών και το «μπλοκάρισμα σκαλοπατιών» στις εξέδρες, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της FIFA.

«Η FIFA, που είχε δεχθεί τα έντοινα παράπονα της βρετανικής κυβέρνησης μετά τον αγώνα, καταδικάζει «όλες τις μορφές ρατσισμού και βίας, καθώς και κάθε άλλη μορφή διάκρισης ή κακοποίησης, υποσχόμενη μηδενική ανοχή απέναντι στην άθλια συμπεριφορά που επηρεάζει το ποδόσφαιρο», προστίθεται.

Παρόμοιες καταδίκες κατά των Ούγγρων έχουν επιβληθεί από την FIFA και την UEFA και σε παλαιότερα περιστατικά αγώνων ομάδων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X