Μπράμπετς στην Τσεχία: “Κανονικά έπρεπε να είμαστε 3οι – Ανυπομονώ για ΑΕΚ”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να κάνει το βήμα μακριά από την πατρίδα του, για ακόμη μία φορά, επιλέγοντας την Ελλάδα και τον ΑΡΗ.

Η μεταγραφή του στον ΑΡΗ και η… ιδιότητά ως διεθνής ποδοσφαιριστής, έχει ως αποτέλεσμα οι συμπατριώτες του να ασχολούνται συχνά-πυκνά με την πορεία του.

Η ιστοσελίδα “gol.cz” φιλοξενεί μεγάλη συνέντευξη του 29χρονου κεντρικού αμυντικού, μέσω της οποίας καταγράφει τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΑΡΗ και εξηγεί πώς ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

Η μεταγραφή σου έγινε γρήγορα. Δεν φοβήθηκες μην… καείς;

“Ο ΑΡΗΣ ενδιαφερόταν για μένα, όταν η Πλζεν αποκλείστηκε από τον προκριματικό γύρο του European Conference League στη Σόφια, οπότε οι διαπραγματεύσεις επιταχύνθηκαν. Χαίρομαι που έγινε έτσι και που βρήκα την ευκαιρία να φύγω για το εξωτερικό. Ολοκλήρωσα όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία, έπαιξα αρκετούς αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, έτσι ουσιαστικά μεταπήδησα από το πρωτάθλημα της Τσεχίας στο ελληνικό. Οι συμπαίκτες μου στην Εθνική, Βατσλίκ και Πέκχαρτ με παρότρυναν επίσης για αυτή τη μεταγραφή.

-Πόσο διαρκεί το συμβόλαιό σου;

“Τρία χρόνια.”

-Από τη στιγμή που έφτασες στην Ελλάδα, είναι σταθερά βασικός στον ΑΡΗ.

“Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για κάθε ποδοσφαιριστή όταν πρόκειται για μια νέα ομάδα».

-Γιατί ο σύλλογος έχει αφαίρεση έξι βαθμών;

“Είναι μια τιμωρία από την Ελληνική Ομοσπονδία. Ο σύλλογος άσκησε έφεση, οπότε δεν είναι ακόμα τελείως οριστικό αν θα μας πάρουν πραγματικά τους βαθμούς ή θα τους επιστρέψουν. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παίξουμε και να σκοράρουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσουμε στα πλέι οφ ανεξάρτητα από αυτό. Κανονικά θα ήμασταν στην τρίτη ή τέταρτη θέση. Πέρυσι ο Άρης τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα”.

-Η εγκατάσταση της οικογένειάς σου στη Θεσσαλονίκη;

“Είμαστε ικανοποιημένοι εδώ ως οικογένεια, μας αρέσει και ο τρόπος ζωής. Ο πολιτισμός είναι πιο ευρωπαϊκός. Μας αρέσει και ο καλός καιρός, τώρα έχουμε 18 βαθμούς. Η κόρη μου πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, θα πρέπει να πάει στην πρώτη δημοτικού σε ένα χρόνο”.

-Τι γλώσσες μιλάτε μέσα στην ομάδα; Επειδή κόντρα στον Παναιτωλικό δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας στην ενδεκάδα.

“Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές εδώ, η κύρια γλώσσα είναι τα αγγλικά, τη μιλούν και οι προπονητές. Έτσι λειτουργούσε όταν ήμουν στη Γκενκ ή  τη Ρίζεσπορ¨.

-Το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ έγινε χωρίς θεατές και σφύριξε  ο Αϊτεκίν που ήταν στην πρόσφατη πρόκριση Τσεχίας-Ουαλίας στο Eden. Αλλά διαφορετικά στην Ελλάδα, οι φίλαθλοι μπορούν να πάνε στις εξέδρες…

“Δέκα με δεκαπέντε χιλιάδες από αυτούς πάνε στους εντός έδρας αγώνες μας. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι, νομίζω, γύρω στις είκοσι χιλιάδες”.

-Πως είναι το στυλ ποδοσφαίιρου στην Ελλάδα;

“Υπάρχουν πολλοί Αργεντινοί και Βραζιλιάνοι που τους αρέσει το επιθετικό τεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο για εμάς τους αμυντικούς, αλλά το θεωρώ πρόκληση. Προχώρησα στο ποδόσφαιρο”.

-Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα. Μπορεί κανείς να τον απειλήσει πραγματικά αυτή τη σεζόν;

“Είναι δύσκολο να πούμε, είμαστε μόνο στην αρχή της σεζόν, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε από τα τελευταία στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι φυσικά το φαβορί για τον τίτλο, αλλά πριν από δύο χρόνια του το πήρε ο αντίπαλος της πόλης μας ο ΠΑΟΚ. Θα ήθελα ο «Βάκλος» (σ.σ. Βατσλίκ) με τον οποίο έχω τακτική επαφή, να γίνει πρωταθλητής σε άλλη χώρα. Θέλουμε όμως να πάμε και στον παραπάνω πίνακα, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ”.

-Έχεις ένα γκολ, το οποίο έκρινε τον αγώνα στο γήπεδο του Λαμίε.

“Ήμουν διπλά χαρούμενος με αυτό, γιατί την ίδια στιγμή χάρισα μία νίκη στην ομάδα μου”.

-Τώρα παίζετε με την ΑΕΚ…

“Μετά τον Παναθηναϊκό θα είναι ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος με δυνατό αντίπαλο. Ανυπομονώ και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε!”

Το ντέρμπι πόλης με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης σας περιμένει στα τέλη Νοεμβρίου!

“Σίγουρα θα είναι ένα γεμάτο γήπεδο με καταιγιστική ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ περίεργος για το πως θα είναι στο γήπεδο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X