Καραγιαννακίδης για ΑΡΗ: «Δυσφήμιση του αθλήματος και… πυρίτιδα οπαδικών αντιθέσεων»

από AllAboutARIS

Ο γνωστός νομικός και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Καραγιαννακίδης, τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο με την ευρωπαϊκή αδειοδότηση του ΑΡΗ.

Αναλυτικά η θέση του:

Δυσφήμιση του αθλήματος η νέα περιπέτεια του ΑΡΗ και πυρίτιδα στις οπαδικές αντιθέσεις.

Ποιον τελικά ωφελεί αυτή η έφεση; Φυσικά κανέναν άλλο, πέρα από την ομάδα που ακολουθεί στην βαθμολογία. Συνοπτικά. Ο ΑΡΗΣ υπέβαλε κανονικά αίτηση αδειοδότησης για τη συμμετοχή του στο UEFA Conference League και η αίτησή του έγινε δεκτή από την ΕΠΟ. Ως προς τα οικονομικά στοιχεία η αίτησή του ήταν στηριγμένη στις προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 49 και 50 (κυρίως το 50) του Κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ. Τι συνέβη ωστόσο;

Ο Εισηγητής και Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής κρίνοντας την αίτηση ώστε να χορηγήσει την άδεια έκανε εξ αρχής αρνητική εισήγηση, ισχυριζόμενος ότι η αίτηση είναι ελλιπής και στήριξε τον ισχυρισμό του στο άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης κι έκρινε ότι η αίτηση του ΑΡΗ πρέπει να απορριφθεί επειδή δεν έχει τακτοποιήσει οφειλή του προς τον παίκτη Παλαθουέλος. Η εισήγησή του εν λόγω κυρίου απορρίφθηκε από όλα τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής και ο ΑΡΗΣ έλαβε κανονικά άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της UEFA. Πλην, όμως, ο συγκεκριμένος κύριος, κάνοντας χρήση του άρθρου 7 § 4 περ. γ΄ άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως αυτής.

Πέραν του ότι η εισήγηση αυτή είναι νομικά εσφαλμένη, ανακύπτουν κάποια αυτονόητα ερωτήματα:

1ον. Αυτός που άσκησε την έφεση και είναι τόσο τυπολάτρης, εφήρμοσε το νόμο και τον τύπο; Όχι, καθότι η Επιτροπή της οποίας προΐσταται αφενός παραβίασε την υποχρέωση εχεμύθειας του άρθρου 11 του Κανονισμού αφετέρου ο ισχυρισμός ότι έπρεπε να συμπληρωθεί ο φάκελος με βάση το άρθρο 45 του Κανονισμού δεν ισχύει.

2ον. Ο Παλαθουέλος έχανε κάποιο δικαίωμά του από το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ δεν τον συμπεριέλαβε στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του; Φυσικά και όχι και η εισήγηση και η έφεση του συγκεκριμένου κυρίου δεν τον ωφελούν κάπου.

3ον. Ορθά ο ΑΡΗΣ δεν τον συμπεριέλαβε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του; Θα συμφωνήσω με τους νομικούς παραστάτες του ΑΡΗ και την απόφαση της Επιτροπής. Πολύ σωστά δεν τον συμπεριέλαβε και πολύ σωστά κατατέθηκε ο φάκελος στηριζόμενος στο άρθρο 50.

4ον. Προάγει το αθλητικό πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι» η συγκεκριμένη έφεση; Και φυσικά όχι. Απεναντίας, μάλλον αποτελεί δυσφήμιση του αθλήματος.

Συνεπώς τί πέτυχε με την πράξη του αυτή; Προφανώς να σκανδαλίσει όλο το υγιές οπαδικό και αθλητικό μέρος της χώρας και ίσως και να υποδαυλίσει τις όποιες οπαδικές εντάσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X