Καραγιαννακίδης στον Libero 107.4: “Θα δικαιωθεί σύντομα ο ΑΡΗΣ, αστείο να ασχοληθεί με τέτοιο θέμα η UEFA” (audio)

από AllAboutARIS

Ο έγκριτος νομικός και πολιτευτής με την Νέα Δημοκρατία, κ. Νίκος Καραγιαννακίδης φιλοξενήθηκε στον Libero 107.4 και την εκπομπή Control αναλύοντας λεπτομερώς την… ευρωπαϊκή υπόθεση του ΑΡΗ και πώς οι ισχυρισμοί της αντίπαλης πλευράς θα καταπέσει σύντομα.

Για την ανάρτησή του και το θέμα του ΑΡΗ: “Η απόφαση της Ομοσπονδίας δικαιώνει τον ΑΡΗ. Η επιτροπή αδειοδότησης αποφασίζει αν η εταιρία πληρεί τα οικονομικά στοιχεία. Η αδειοδότηση για εταιρίες που λειτουργούν κανονικά και αιτούνται αδειοδότηση για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γίνεται με το άρθρο 49 και 50. Ο ΑΡΗΣ έκανε τον φάκελο με βάση το άρθρο 50 ωστόσο ο εισηγητής έκανε γνωμοδότηση ότι οι κιτρινόμαυροι δεν πρέπει να πάρουν την αδειοδότηση. Ο παίκτης που αναφέρθηκαν για την ληξιπρόθεσμη οφειλή έχει απαίτηση από την προηγούμενη ΠΑΕ πριν το 2016 και συν τις άλλοις η απαίτησή του δεν είναι ληξιπρόθεσμη. Συνεπώς η επιτροπή ορθώς απέρριψε αυτή την έφεση η οποία δεν στηρίζεται πουθενά νομικά και φυσικά γεννάει πολλά ερωτηματικά.”

Και πρόσθεσε: “Πριν βγει όμως αυτή η έφεση από τον εισηγητή, υπάρχει μία ομάδα που στέλνει εξώδικο για μη αδειοδότηση του ΑΡΗ, κάτι που προσβάλει την ίδια την ΕΠΟ. Κανείς εκτός της επιτροπής δεν πρέπει να γνωρίζει θέματα εχεμύθειας με έγγραφα της Ομοσπονδίας. Σε αυτή την περίπτωση έχει παραβιαστεί το καθήκον εχεμύθειας και δεν τον προβληματίζει που παρά αυτό που έχει συμβεί συνεχίζει με την έφεση.”

Η εκτίμησή του για τη συνέχεια της υπόθεσης: “Η παρέμβασή μου είναι καθαρά νομική και από αυτή τη θέση βλέπω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα, είναι αστείο να το συζητάμε κιόλας… Είναι εισήγηση που δεν εξυπηρετεί κανέναν, μόνο την επόμενη ομάδα που περιμένει να βγει στην Ευρώπη. Ο εισηγητής προσβάλει την ιστορία ενός μεγάλου συλλόγου, για μια οφειλή που αν κληθεί ο ΑΡΗΣ να την καλύψει είναι ασήμαντη. Η ίδια η UEFA δεν θα ασχοληθεί με ένα τέτοιο θέμα και αν το κάνει θα είναι αστείο μόνο που άνοιξε η συζήτηση… Πιστεύω σύντομα ο ΑΡΗΣ θα δικαιωθεί από αυτή την επιτροπή και δεν θα φτάσει το θέμα στην UEFA.”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X