Κατά του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια και ο Τσέφεριν: «Θα “σκοτώσει” τους παίκτες»

από AllAboutARIS

Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι έτοιμη να ρίξει η FIFA, η οποία σκέφτεται να διοργανώνει το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια και όχι κάθε τέσσερα που είναι τώρα.

Ωστόσο, κατά αυτής της ιδέας τέθηκε και επίσημα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ως ευρωπαϊκές χώρες και ομοσπονδίες-μέλη, μπορούν να αποφασίσουν να μην αγωνιστούν και πως κάτι τέτοιο θα «σκοτώσει» τους παίκτες.

Όσα είπε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν:

«Ως ευρωπαϊκές χώρες και ομοσπονδίες-μέλη, μπορούμε να αποφασίσουμε να μην αγωνιστούμε. Απ’ όσο ξέρω, οι Νοτιοαμερικάνοι βρίσκονται στην ίδια μεριά με μας, συνεπώς… καλή τύχη σε ένα Μουντιάλ σαν κι αυτό.

Η ύπαρξη ενός μηνιαίου τουρνουά κάθε καλοκαίρι θα «σκοτώσει» τους παίκτες. Αν γίνεται κάθε δύο χρόνια, θα πέφτει πάνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η βασική του αξία είναι ότι διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, το περιμένεις, είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα τεράστιο γεγονός.

Ελπίζω η FIFA να λογικευτεί, διότι δεν θεωρώ σωστή προσέγγιση να απευθύνονται σε όλους εκτός από τις συνομοσπονδίες, να μη μιλούν σε μας. Δεν μας προσέγγισαν, δεν τηλεφώνησαν, δεν έλαβα επιστολή ή τίποτα άλλο. Απλά διάβασα για το πλάνο στα media».

Προτεινόμενα Άρθρα