Καταγγελία της Ρεάλ στον εισαγγελέα για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους

από AllAboutARIS

Καταγγελία στο γραφείο του γενικού εισαγγλέα της Ισπανίας κατέθεσε η Ρεάλ Μαδρίτης, αναφορικά με τα ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της Βαλένθια σε βάρος του Βινίσιους, στον χθεσινό (21/5) αγώνα των δύο ομάδων στο «Μεστάγια».

Ο σύλλογος της πρωτεύουσας χαρακτηρίζει τις συμπεριφορές αυτές ως «έγκλημα μίσους», ενώ γνωστοποιεί επίσης την πρόθεσή του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όταν η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει την πιο έντονη αποστροφή της και καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες εναντίον του παίκτη μας Βινίσιους.

Αυτά τα γεγονότα συνιστούν ευθεία επίθεση στο μοντέλο συνύπαρξης του κοινωνικού και δημοκρατικού μας κράτους δικαίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί ότι τέτοιες επιθέσεις συνιστούν επίσης έγκλημα μίσους, για το λόγο αυτό έχει υποβάλει την αντίστοιχη καταγγελία στον γενικό εισαγγελέα και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία κατά των εγκλημάτων μίσους και των διακρίσεων, προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα και να αποσαφηνιστούν οι ευθύνες.

Το άρθρο 124 του ισπανικού Συντάγματος ορίζει τις λειτουργίες της Εισαγγελίας για την προώθηση της δράσης της δικαιοσύνης για την υπεράσπιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος.

Για το λόγο αυτό, και δεδομένης της σοβαρότητας των γεγονότων που συνέβησαν, η Ρεάλ Μαδρίτης απευθύνθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, με την επιφύλαξη της εμφάνισής της ως ιδιωτικής δίωξης στη διαδικασία που κινείται» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των Μαδριλένων.

Προτεινόμενα Άρθρα