Καταστροφικό αν κλείσουν τα γήπεδα

από AllAboutARIS

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε μία σειρά από νέα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου είναι 5.641 και οι θάνατοι 69, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σε υψηλά επίπεδα (665).

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή υπέβαλε προτάσεις, οι οποίες δεν αφήνουν ανεπηρέαστα τα γήπεδα και τους φιλάθλους.

Για την ακρίβεια, έχει εισηγηθεί τα ματς να διεξάγονται χωρίς θεατές από το τις 3 Ιανουαρίου.

Μία εξέλιξη που αν πάρει το πράσινο φως θα είναι καταστροφική για τα ελληνικά clubs. Τα οποία βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από τα εισιτήρια.

Ειδικά ο ΑΡΗΣ θα ζημιωθεί περισσότερο από όλους, καθώς στον δεύτερο γύρο έχει σχεδόν όλα τα ντέρμπι εντός έδρας, και, όπως είναι φυσικό, αναμένει αρκετές χιλιάδες φιλάθλων του στις κερκίδες του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Δεν γίνεται, όταν η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχομενο lockdown για …οικονομικούς λόγους, να κλείνει τα γήπεδα.  Γιατί με αυτόν τον τρόπο αναιρεί τα όσα έχει πει, ενώ παράλληλα πως θα απαιτήσει από τις ομάδες να είναι συνεπείς;

Περιμένουμε τις αποφάσεις και σίγουρα θα είναι διαφορετικό αν το μετρο ισχύσει μόνο πχ για 2 βδομάδες μετα τις γιορτές και όχι σε καθολικό βαθμό.
Γιατί αν κλείσουν ως το τελος της σεζον η ζημια θα ειναι εκατομμυρίων ευρώ με οτι αυτο συνεπάγεται.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα