Κατσιαρός στον Libero 107.4: «Η πεντάδα της άμυνας έδωσε τα πάντα φέτος στον ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, Παναγιώτης Κατσιαρός, μίλησε στον Libero 107.4 και την εκπομπή «Pressing». Αναφέρθηκε φυσικά στους Κιτρινόμαυρους, αλλά και στην εμπειρία της παρουσίας του στον τελικό του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό του Champions League στο Παρίσι: «Είχε πολλούς Άγγλους και προσπαθούσαν να μπουν χωρίς εισιτήρια, ενώ την ίδια ώρα υπήρχαν κάποια με εισιτήρια. Οι Γάλλοι κάπου το έχασαν, δεν δούλευε το σύστημά τους κι έγινε ό,τι έγινε. Για τελικό Champions League τα πράγματα ήταν λίγο τραγικά. Δεν τους άφηναν να μπουν, αλλά δεν τους εξηγούσαν κιόλας.

Καταπληκτική εμπειρία. Και ακόμη καλύτερο που η ομάδα που υποστήριζα το σήκωσε. Νομίζω το άξιζε και με το παραπάνω με όλη την πορεία της. Το μέταλλο της ομάδας είναι πολύ μεγάλο».

Για τα κλειδιά του φετινού ΑΡΗ: «Η πεντάδα της άμυνας, βάζω και τον τερματοφύλακα, έδωσε τα πάντα φέτος στον ΑΡΗ. Η πιο σταθερή ίσως όλων των ομάδων. Δεν τρώγαμε εύκολα γκολ, δυνατοί, ίσως το καλύτερο δίδυμο στα στόπερ, αλλά και ο Γκάνεα, ο Σούντγκρεν, ο Εμπακατά, πολύ καλοί. Τρομερή η αμυντική λειτουργία. Σε αυτό συμβάλλει ότι έχεις ένα Μαντσίνι που τρώει το γήπεδο και φτάνει να παίζει μέχρι και δεξί μπακ. Ακόμη και από τα αριστερά που ήταν πιο επιθετικογενείς οι παίκτες γινόταν προσπάθεια. Ακόμη και ο Ιτούρμπε μάρκαρε».

Για τον Μαντσίνι και την… σχέση του με τον μπακ:  «Ο απόλυτος εξτρέμ που θέλει ο μπακ. Ο άνθρωπος δεν άφησε ούτε έναν εκτεθειμένο. Έκανε τρομερή χρονιά»

Για το αν το πρόσημο της χρονιάς ήταν θετικό: «Θετικότατο 1000% το πρόσημο της σεζόν για τον ΑΡΗ. Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά, που βγαίνουμε Ευρώπη. Το μοναδικό που μας έλειψε ήταν να είχαμε καταφέρει να πάμε σε έναν τελικό Κυπέλλου για να διεκδικήσουμε ένα τίτλο. Γιατί αυτό λείπει από τον Αρειανό. Εγώ νομίζω ότι μετά από τις συνεχόμενες εξόδους στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Είναι αυτό που θέλω εγώ».

Για τους προπονητές που είχε φέτος ο ΑΡΗΣ: «Πρόσφερε πολλά στον ΑΡΗ ο Μάντζιος. Δούλεψε την ομάδα όλα τον χρόνο και στο τέλος, ο Μπούργος κατάφερε ουσιαστικά να αλλάξει την ψυχολογία. Έπρεπε να γίνει ένα ηλεκτροσόκ κι αυτό έκανε τη διαφορά. Σημαντικό να μην αλλάζεις συνέχεια προπονητές. Να χτίσεις έναν κορμό να έχεις μια συνέχεια».

Για τους Έλληνες στον ΑΡΗ: «Θα ήθελα ελληνικό στοιχείο. Χρειάζεται ακόμη και από την Κ19. Καλό θα είναι να κοιτάμε και να παίρνουμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Θα είναι χαρά μου εμένα προσωπικά να δω Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Για τους Γκάνεα και Πίρσμαν που παίζουν στη θέση, που αγωνιζόταν κι εκείνος: «Και οι δύο ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα. Ο Γκάνεα μου αρέσει πολύ. Αρχικά είχε δύσκολη προσαρμογή, δεν ξέρει αγγλικά, αλλά τα κατάφερε. Ο Πίρσμαν έδειξε πολύ καλά στοιχεία με τον ΠΑΣ. Νομίζω θα είμαστε καλυμμένοι από τα αριστερά».

Για τις αλλαγές στα συστήματα:  «Η ομάδα θα πρέπει να μάθει σύστημα με τρεις πίσω. Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Υπάρχουν συστήματα ανάλογα με τα παιχνίδια. Ο προπονητής πρέπει να έχει επιλογές. Ο Μπούργος ρίσκαρε πάρα πολύ κι όπως αποδείχθηκε ήξερε κάτι παραπάνω».

Προτεινόμενα Άρθρα