Κλοπ για μπλε κάρτα: «Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είχε καλή ιδέα η IFAB»

από AllAboutARIS

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα δημοσίευμα γύρω από την εισαγωγή της μπλε κάρτας και των προσωρινών αποβολών στο ποδόσφαιρο, γεγονός που ανάγκασαν FIFA και IFAB να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αναβάλλουν τη θέσπιση του ριζοσπαστικού κανονισμού.

Ένα από τα πρόσωπα που τέθηκαν δημόσια απέναντι από τα σχέδια των νομοθετών του αθλήματος ήταν και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος απέφυγε τη διπλωματική οδό και τόνισε πως η μπλε κάρτα θα κάνει ακόμα πιο περίπλοκο το ποδόσφαιρο.

«Η κατάσταση δείχνει ότι πρέπει να κρατάμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο απλά για τους διαιτητές. Νομίζω ότι η εισαγωγή μιας νέας κάρτας θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες για αποτυχία επειδή η συζήτηση θα είναι: ”Ήταν μπλε κάρτα ενώ έπρεπε να δώσει κίτρινη και τώρα ο παίκτης θα μείνει δέκα λεπτά εκτός αγώνα”.

Άλλες φορές θα δοθεί κόκκινη, ενώ θα έπρεπε να ήταν μόνο κίτρινη ή κάτι παρόμοιο. Αυτά τα πράγματα απλά το κάνουν πιο περίπλοκο. Αν θέλουν να το δοκιμάσουν δεν έχω πρόβλημα, αλλά αν είναι το πρώτο βήμα για να εγκριθεί τότε δεν ξέρω.

Δεν μου ακούγεται καλή ιδέα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που η IFAB είχε καλή ιδέα. Είμαι 56 χρονών, δεν θυμάμαι ποτέ να είχε…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα Άρθρα