«Κολλάει» ο Λαπόρτα στην απόλυση του Κούμαν λόγω αποζημίωσης

από AllAboutARIS

Οι κινήσεις που έγιναν πρόσφατα από την διοίκηση, σε μία προσπάθεια να εξορθολογιστούν τα οικονομικά του συλλόγου, όπως η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και η μείωση κατά 30% του μισθολογικού κόστους, αναμένεται να αποδώσουν εν καιρώ, ωστόσο υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη και οι Καταλανοί, δεν έχουν την δυνατότητα για περιττές κινήσεις.

Αυτή η κατάσταση, είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία ο Κούμαν. Οι σχέσεις του Ολλανδού τεχνικού με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, έχουν επιδεινωθεί αρκετά, όμως ενδεχόμενη απόλυση του Κούμαν, θα κόστιζε στην Μπαρτσελόνα μέχρι και 14 εκατομμύρια ευρώ.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Επιπλέον, όπως αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Catalunya Radio», στο συμβόλαιο των δύο πλευρών υπάρχει όρος, σύμφωνα με τον οποίο, εάν ο Κούμαν δεν ανανεώσει για τρίτη χρονιά, τότε θα πρέπει να εισπράξει περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ.

Κατά συνέπεια, ο Λαπόρτα καλείται να επιλέξει εάν θα δώσει αυτά τα χρήματα στον Ολλανδό, προκειμένου να ολοκληρώσει την αναζήτηση του διαδόχου του, ή εάν θα τον διατηρήσει στην θέση του. Τα ονόματα των υποψηφίων για την θέση είναι αρκετά, όμως σε κάθε περίπτωση, η λύση της συνεργασίας με τον Κούμαν, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον διοικητικό ηγέτη των «μπλαουγκράνα».

Προτεινόμενα Άρθρα