Κομβικό το 6άρι, «κλειδί» τα εξτρέμ και το τεστ για Παλίκουτσα

από Γιάννης Παντελίδης

Βάζοντας… κάτω το παζλ το ρόστερ του ΑΡΗ και τη δημιουργία του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Και δε μιλάμε για… ποσότητα, που προφανώς θα χρειαστεί, αλλά και για ποιότητα.

Όπως έχει τονιστεί, κομβικής σημασίας θα είναι οι παίκτες που θα επιλεγούν για τη μεσαία γραμμή. Με την αποχώρηση του Ετέμπο, είναι φανερό πως οι Κιτρινόμαυροι θα κινηθούν για τη απόκτηση δύο παικτών που θα μπορούν να καλύψουν τη θέση «6». Επιλογές που θα είναι κομβικής σημασίας, αν αναλογιστεί κανείς την προσφορά, τη συμμετοχή και την… ανάγκη για συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά όπως ακριβώς επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ιδιαίτερο βάρος όμως θα πρέπει να πέσει και στην μεσοεπιθετική γραμμή. Διότι μπορεί στα «οκταροδεκάρια» να υπάρχουν ο Νταρίντα, ο Ρουπ και ο Μάνου Γκαρθία, που κάποια στιγμή θα γυρίσει, ωστόσο στα εξτρέμ υπάρχει… λειψανδρία.

Με την πώληση του Μαντσίνι τον Ιανουάριο και τις αποχωρήσεις των Ιτούρμπε και Καμάτσο, ο ΑΡΗΣ έχει… μείνει μόνο με τον Ματέο Γκαρσία, τον Λουίς Πάλμα, που πάντα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πωληθεί κι ενδεχομένως τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αν τελικά ανανεώσει. Άρα είναι μία από τις αγωνιστικές προτεραιότητες η προσθήκη παικτών που θα δώσουν φέτος το κάτι… παραπάνω στη συγκεκριμένη θέση.

Σαφώς και ο ΑΡΗΣ έχει αρκετές ανάγκες και δεν είναι μόνο οι θέσεις που προαναφέραμε. Άλλωστε στις προθέσεις των ανθρώπων της ομάδας είναι να ενισχυθεί το ρόστερ και στο φινάλε της δημιουργίας του να παρουσιάζει μία πληρότητα σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι πέρσι. Σαφώς βέβαια και η τελική εικόνα του συνόλου, θα είναι και το πρώτο (πολύ) σοβαρό τεστ για τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα, που έχει επωμιστεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προτεινόμενα Άρθρα