Κούγιας: “Ακόμα δεν έχει μιλήσει κανείς τους, το δικαστήριο θα κρίνει το βαθμό συμμετοχής”

από AllAboutARIS

Ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε έξω από τα δικαστήρια, πριν τη συνέχεια της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού:

“Ο επόμενος μάρτυρας, ίσως είναι ο σοβαρότερος μάρτυρας με τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχουν υποκειμενικό ενδιαφέρον, γιατί στην υπόθεση αυτή, εκείνο το οποίο θα χαρακτηρίσει το πέρας της δίκης είναι τα αντικειμενικά στοιχεία, όπως είναι το υλικό των καμερών, τα στοιχεία του DNA, ειδικά του αείμνηστου Άλκη Καμπανού και το DNA των δύο παιδιών το οποίο δυστυχώς βρέθηκε είτε στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, είτε στα καθίσματα που κάθισαν οι δράστες, είτε στα ρούχα των δραστών.

Οπότε εκεί τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και ανεξαρτήτως των υποκειμενικών ερωτήσεων που έγιναν μέχρι τώρα, που έδωσαν σημαντικά στοιχεία στο Δικαστήριο”.

Για να συνεχίσει:

“Ανεξαρτήτως των υποκειμενικών ερωτήσεων που έδωσαν υποκειμενικά στοιχεία στο δικαστήριο, κατά τη ταπεινή μου κρίση, εκτός από την οικογένεια του Άλκη, οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κατηγορηματικοί ότι συμμετείχαν όλοι οι κατηγορούμενοι. Βεβαίως, το δικαστήριο θα κρίνει τον ακριβή βαθμό συμμετοχής. Γνωρίζετε ότι στα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι συγκεκριμένοι, ένας κατηγορούμενος που μπορεί να μην έχει χρησιμοποιήσει μαχαίρι, ρόπαλο ή ξύλο,  να έχει τόσο σημαντική συμμετοχή ώστε να τιμωρηθεί βαρύτερα από κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει. Όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα των κατηγορουμένων, από τον τρόπο που επέλεξαν να δράσουν, από τον τρόπο που επέλεξαν να φερθούν μετά και από τον τρόπο που φέρονται στο δικαστήριο.

Είναι πολύ σημαντικό στάδιο και αυτό των απολογιών, γιατί μέχρι τώρα κανείς μας δεν έχει ακούσει τους δράστες να μιλούν, ο καθένας για το τι συμμετοχή είχε και να αποκαλύπτουν το τι συμμετοχή είχαν οι άλλοι. Μέχρι τώρα δε το έχουν κάνει, ούτε στην προανάκριση, ούτε στην τακτική ανάκριση, ούτε στη τοποθέτηση τους την αρχική”. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X