Κούγιας: «Να επεκταθεί σε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση»

από AllAboutARIS

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού και των άλλων θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης της 1ης Φεβρουαρίου, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Για την υπόθεση του Άλκη: «Το πρώτο στάδιο των απολογιών έχει τελειώσει, η κυρία ανακριτής έχει μία σειρά από ανακριτικές πράξεις, είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό που κάνει και τις έρευνες. Υπάρχει ένα έλλειμα βέβαια, τα όπλα που βρέθηκαν στην λεγόμενη «λέσχη» και δυστυχώς δικάστηκε σε βαθμό πλημμελήματος έπρεπε να διερευνηθούν με την μέθοδο DNA, θα «μιλούσαν» τα όπλα αυτά. Προσπαθεί και η ανάκριση να φτάσουμε στο τέλος, να ερευνηθεί και η τελευταία πτυχή.

Έχει διαπιστωθεί ότι ο αείμνηστος Άλκης έχει χτυπηθεί με πολλά αντικείμενα, με δρεπάνι, με καραμπίτ και όχι μόνο, για αυτό όλοι έχουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση».

Για το αν θα υπάρχει κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης: «Περιμένουμε την άποψη της ανακριτή και του εισαγγελέως και μετά θα τοποθετηθώ».

Για το κατάπτυστο πανό που ανέβηκε στο ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ: «Στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μίντιλαντ έδειξαν ότι στην φυλακή είναι 12 άτομα, αλλά… είμαστε απ’ έξω πολλοί και μπορούμε μάλιστα να κρεμάμε πανό σε ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτοί οι άνθρωποι ταυτοποιήθηκαν, θα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις, να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι μία ασύνδετη πράξη, αλλά υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει η δυνατότητα νομικά να κάνουμε εμείς μία μηνυτήρια αναφορά για να επεκταθεί η ποινική δίωξη στο έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό μεταφράζεται ότι εμείς που είμαστε ελεύθεροι θα κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε».

Για το αίτημα να μην γίνει στην Θεσσαλονίκη το δικαστήριο: «Έχει κατατεθεί το αίτημα να μην γίνει το δικαστήριο στην Θεσσαλονίκη για να μην έχουμε ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό που έχουμε δει για τον Τόσκο».

Προτεινόμενα Άρθρα