Κράξιμο Κλοπ για το Μουντιάλ

από AllAboutARIS

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, συνέκρινε την ευημερία των παικτών με την κλιματική αλλαγή, ως ένα ζήτημα που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει, καλώντας τις αρχές του ποδοσφαίρου να δράσουν πριν είναι πολύ αργά.

Ο Κλοπ εξέφρασε την οργή του για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο (21/11-18/12) που επιβαρύνει στο ήδη ταραχώδες πρόγραμμα των παικτών, με το τουρνουά να ολοκληρώνεται πέντε μήνες πριν ολοκληρωθεί η εγχώρια σεζόν τον Μάιο.
Η σεζόν της Premier League θα διακοπεί από τις 12 Νοεμβρίου έως τη Boxing day.

«Αν πας στον τελικό ενός Μουντιάλ και κερδίσεις ή χάσεις ή στον αγώνα για την τρίτη θέση, είσαι ήδη αρκετά απασχολημένος και μετά τα υπόλοιπα ξεκινούν μια εβδομάδα αργότερα», είπε ο Κλοπ σήμερα στους δημοσιογράφους, πριν από το πρώτο ματς της Λίβερπουλ τη νέα σεζόν, με τη Φούλαμ, στο Λονδίνο.

«Αν όλοι οι παίκτες έχουν τότε ένα διάλειμμα, δεν είναι πρόβλημα, είναι καλό. Είναι σαν ένα χειμερινό διάλειμμα που το είχα στη Γερμανία ως παίκτης, τέσσερις εβδομάδες. Όταν αρχίζω να μιλάω γι’ αυτό, θυμώνω πολύ. Είναι όπως με το κλίμα. Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξει, αλλά κανείς δεν λέει τι πρέπει να κάνουμε.»

Ο Κλοπ πρόσθεσε ότι αρχές, όπως η FIFA, η Premier League και η Ομοσπονδία της Αγγλίας πρέπει να αφήσουν στην άκρη το συμφέρον και να βρουν έναν τρόπο να ελαφρύνουν το βάρος των παικτών.

«Πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση όπου θα μιλήσουν όλοι μεταξύ τους και το μόνο θέμα θα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό μέρος αυτού του παιχνιδιού , οι παίκτες», είπε.

«Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό, κανείς δεν μιλάει αρκετά συχνά για αυτό ότι θα αλλάξει. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γίνεται τη λάθος στιγμή για λάθος λόγους».

Μεγάλη είναι επίσης η λίστα του Γιούργκεν Κλοπ με τους τραυματίες, ανάμεσά τους και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος αναμένεται να ξαναρχίσει πλήρως τις προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X