Κρίστι Βανγκέλι: «Αυτά πρέπει να έχει ο ΑΡΗΣ για να κερδίσει το ντέρμπι»

από AllAboutARIS

Ο πρώην αρχηγός του ΑΡΗ και νυν βοηθός προπονητή στην ομάδα των Τιράνων, Κρίστι Βανγκέλι, μίλησε στον Libero 107.4 FM και την εκπομπή «Pressing» για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά ανέφερε: «Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κούραση του ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι θα έχει στο μυαλό και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ο ΑΡΗΣ όμως δεν πρέπει να τα σκέφτεται αυτά, να κοιτάξει τον εαυτό του, να κάνει ένα καλό παιχνίδι, να πάρει τους τρεις βαθμούς και να έρθει πιο κοντά στο εισιτήριο για την Ευρώπη».

Για τον Χερμάν Μπούργος: «Θέλει να δει όλους τους παίκτες, τι μπορεί να πάρει από αυτούς. Θέλει να δοκιμάσει διάφορα πράγματα και να βρει το καλύτερο. Περιμένει την απόφαση για τις μεταγραφές, οπότε δοκιμάζει. Αλλά σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να βάλει μια ενδεκάδα που θα είναι η καλύτερη. Δεν είναι ώρα να κάνει αλλαγή ή να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Να πάει σε ένα σχήμα που η ομάδα έχει αποδώσει όλη τη σεζόν. Ή 4-2-3-1, ή 4-3-3. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να πάει με 4-4-2 γιατί θα δώσει χώρους στον ΠΑΟΚ. Θα προτιμούσα το 4-2-3-1 με πιο σφιχτό κέντρο. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να έχει καλή κυκλοφορία και υπομονή για να κουράσει ακόμη πιο πολύ τον ΠΑΟΚ κι ας βάλει γκολ και στο 90’. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να εκμεταλλευτεί την κούραση, αλλά δεν πρέπει να το σκέφτεται συνέχεια».

Για τον ΑΡΗ: «Ο ΑΡΗΣ έκανε στραβοπατήματα με τις μικρές ομάδες και στην έδρα του. Είχε πρόβλημα στο εύκολο γκολ κι αυτό τον άφησε πίσω στην βαθμολογία. Υπάρχει ποιότητα στον ΑΡΗ, αλλά του λείπει το εύκολο γκολ. Του λείπει ο φορ. Δεν είναι ότι σε παιχνίδια που δεν κέρδισε, ο αντίπαλος τον έχει βάλει από κάτω και του έχει δημιουργήσει πρόβλημα».

Προτεινόμενα Άρθρα