Κρας τεστ: Ο περσινός Μάνος, ο φετινός Καμαρά και η… συνύπαρξη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Για ακόμη μία χρονιά, η κουβέντα γύρω από τη θέση “9” αποτελεί σταθερά κουβέντα στον ΑΡΗ και βρίσκεται στης πρώτες θέσεις της κιτρινόμαυρης ατζέντας.

Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα επένδυσε για αρκετή για έναν παίκτη που κλήθηκε να την ανεβάσει επίπεδο μπροστά. Ένας παίκτης ποιοτικός αλλά όχι και ο κατάλληλος -όπως αποδεικνύεται- για τη δουλειά.

Ακόμα κι έτσι, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι αυτός που έχει επωμιστεί την ευθύνη στην κορυφή της επίθεσης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Μάνο στον οποίο βασίστηκε ο ΑΡΗΣ την περσινή σεζόν.

Και κάπου εδώ, μπαίνουμε στη διαδικασία της σύγκρισης…

Τι κάνει ο Καμαρά, τι έκανε ο Μάνος

Πάμε σε μία πρώτη γενική διαπίστωση και όχι με σωστή αναλογία αριθμών, αφού για τον Καμαρά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο κύκλος των αγώνων της κανονικής διάρκειας.

Σε 18 παιχνίδια, ο Μαυριτανός μετράει τέσσερα γκολ, τρία εκ των οποίων έχουν έρθει από την άσπρη βούλα και έχοντας έως τώρα 25 τελικές προσπάθειες.

Ο Μάνος πέρυσι αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, με τέσσερα γκολ και κανένα από αυτά από την άσπρη βούλα.

Το στοιχείο υπέρ του Μάνου είναι ότι ναι μεν χρειάστηκε 24 ματς για να φτάσει αυτά τα γκολ, αλλά το κατάφερε σε λιγότερα λεπτά. Συγκεκριμένα το έκανε σε 1238, την ώρα που ο Καμαρά  το κατάφερε μετά από 1.305. Μάλιστα πέρυσι ο πρώτος είχε 1377 λεπτά, ενώ ο δεύτερος μετράει φέτος ήδη 1.555

 Η σύγκριση των 1.377 λεπτών 

Η προσέγγιση αυτή φαντάζει και η πιο δίκαια. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε τα δύο τελευταία 90λεπτα του Καμαρά, ώστε να φτάσει στον περσινό χρόνο του Μάνου.

Στα γκολ δεν αλλάζει κάτι, αφού ακόμα κι έτσι αμφότεροι έχουν από τέσσερα.Η διαφορά είναι στις συμμετοχές, με τον Καμαρά να έχει 15 βασικός και μία ως αλλαγή. Αντίθετα ο Μάνος έχει 13 ως βασικός και 12 ως αλλαγή σε αυτό τον αριθμό αγωνιστικών λεπτών.

Οι πάσες διαχωρίζουν τους ρόλους

Οι όποιες διαφορές έχουν οι δύο παίκτες, δεν περιορίζονται απαραίτητα μόνο στα στατιστικά που χαρακτηρίζουν τη θέση τους.

Στις πάσες, για παράδειγμα, αναδεικνύεται η διαφορετικότητα στον τρόπο που αγωνίζονται, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Μάνος είναι μία πιο κλασσική περίπτωση επιθετικού/

Ο 27χρονος επιθετικός είχε μόλις 33 πάσες πέρυσι, πολύ πιο πίσω από τις διπλάσιες -και κάτι παραπάνω- που μετράει ο Καμαρά έως τώρα.

Ο Μαυριτανός έχει 77 μεταβιβάσεις, δέιγμα της συμμετοχικότητάς του στο παιχνίδι της ομάδας αλλά και της τάσης του να φεύγει μακριά από τον χώρο ευθύνης του.

Η πιθανή τους συνύπαρξη 

Φέτος ο Μάνος είναι η πρώτη επιλογή πίσω από τον Καμαρά, χρειάστηκε όμως να συνυπάρξουν όμως. Οχι για πολύ βέβαια. Τα δέκα ματς που έχουν αγωνιστεί μαζί μοιάζουν αρκετά, αλλά από την άλλη περιορίζονται σε μόλις 101 λεπτά. Δηλαδή ένας ολόκληρος αγώνας και ένα 11λεπτο καθυστερήσεων.

Σε μία-δύο περιπτώσεις ο Μάντζιος έχει δοκιμάσει σχήμα με τον Μαυριτανό πίσω από τον Έλληνα επιθετικό. Σκέψη η οποία ακόμα υπάρχει και πάντα είναι πιθανό το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Προτεινόμενα Άρθρα