Κρατάει Εντιαγέ και… Ντουάρτε!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενα φιλικό 15αύγουστου δύσκολα επιφυλάσσει συγκινήσεις. Κάπως έτσι λοιπόν το ΑΡΗΣ-ΑΕΛ δεν είχε να δώσει πολλά, όπως αποτυπώνεται στο 0-0.

Ετσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το πρώτο ζητούμενο για τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος μοίρασε χρόνο συμμετοχής και εστίασε στους Εντιαγέ- Χαΐροβιτς.

Αμφότεροι πήραν από ένα ημίχρονο, όμως ο Σενεγαλέζος ήταν εκείνος που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο άλλος; Ο Λίριν Ντουάρτε.

Ο Ολλανδός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και για περίπου μισή ώρα άφησε θετικές εντυπώσεις, με ευκαιρίες μάλιστα για να πετύχει ένα γκολ.

Θετικά μηνύματα στο πρώτο ημίχρονο και από τον Ασλανίδη, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά στο μαρκάρισμα του Ακούνια.

Ξεκίνημα με Χαΐροβιτς και λίγους βασικούς

Πολλά τα νέα πρόσωπα από τον Άκη Μάντζιο, μοιράζοντας τον χρόνο σε παίκτες που έπαιξαν λίγο ή καθόλου κόντρα στην Αστάνα.

Σιαμπάνης στο τέρμα, με τους Σάκιτς-Γκάνεα στα άκρα της άμυνας και το δίδυμο Μπεναλουάν-Ασλανίδη στο κέντρο της άμυνας.

Ο Τζέγκο ήταν από τους βασικούς που ξεχώρισαν, παίζοντας με τον Ματίγια στα χαφ. Χαϊροβιτς, Μπρούνο και Γκαρσία οι τριάδα πίσω από τον Μαντσίνι.

Πρώτο ημίχρονο: Κρατάει… Αμπουμπακάρ και Ασλανίδη

Μία πολύ ασύνθετη ενδεκάδα, με σκοπό να βγουν συμπεράσματα σε ατομικό επίπεδο παρά συνολικό. Για αυτό και ο ΑΡΗΣ δεν έκανε πολλά-πολλά στο πρώτο μέρος΄.

Στιγμές πριν τη σέντρα έγινε γνωστό ότι ο Καμαρά είναι μία ανάσα από την ομάδα και επισκίασε κάπως τον αγώνα, με τον Ασλανίδη να είναι εκείνος που ίσως ξεχώρισε στο πρώτο μέρος και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου.

Ο ΑΡΗΣ δεν απείλησε ουσιαστικά, σε αντίθεση με τα δύο πάρε-βάλε της ΑΕΛ. Ο Ακούνια έστειλε τη μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο του Σιαμπάνη στο 42′. Ο έμπειρος εξτρέμ έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιάκο, στο 45′, όμως μόνος του μπροστά στην εστία… κατάφερε να πιάσει αέρα.

Η στιγμή που ο ΑΡΗΣ έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν στις καθυστερήσεις. Ο Τζέγκο βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή αλλά έχασε την ισορροπία του και το εύκολο γκολ.

Άλλαξαν τα πρόσωπα, άλλαξε και η ομάδα

Οι έξι αλλαγές στο 46′ και κυρίως αυτή του Μπερτόγλιο έδωσαν… ζωή στην επίθεση του ΑΡΗ. Ο Αργεντινός και ο Γκάμα -μπήκε στο 55′- άλλαξαν την εικόνα της ομάδας. Μάλιστα ο πρώτος έκανε τις πρώτες τελικές με δύο καλά σουτ από απόσταση στο 49′ και στο 56′.

Στο 77′ ο Μπερτόγλιο δημιούργησε, με τρομερή προσπάθεια, την ευκαιρία του Γκάμα που πέρασε ελάχιστα άουτ, για να πάρουν τη σκυτάλη οι Εντιαγέ και… Ντουάρτε

Πείσμα για το γκολ ο Εντιαγέ, θετικός ο Ντουάρτε

Ο Σενεγαλέζος έκανε αρκετά θετικό ντεμπούτο, με πρωτοβουλίες, διάθεση να πατήσει περιοχή και δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Πρώτα στο 88΄με πλασέ μέσα από την περιοχή -έβγαλε ο Σουλούκος- και στο 90′ με μία βολίδα που πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ντουάρτε αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα, ήταν ορεξάτος και στο 82′ ανάγκασε τον Σουλούκου να πέσει με υπερένταση στην αριστερή του γωνία για να απομακρύνει τη μπάλα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Ηλίας Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

4ος: Φώτης Τζίκας (Μακεδονία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/73 Ακούνια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: –

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης (61′ Ντένις), Σάκιτς (46′ Σούντγκρεβ), Μπεναλουάν (46′ Δεληζήσης), Ασλανίδης (61′ Φαμπιάνο), Γκάνεα (90′ Μαρμαρίδης), Ματίγια (46′ Εντιαγέ), Τζέγκο (46′ Σάσα), Γκαρσία (69′ Ντουάρτε), Χαΐροβιτς (55′ Γκάμα), Μπρούνο (46′ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι (46′ Μάνος)

ΑΕΛ (Κώστας Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου, Μπέρτος, Ηλιάδης, Πατράλης, Κοτσιανούλης (35′ Κ. Παπαγεωργίου), Γιάκος, Συμελίδης, Γλυνός, Ακούνια, Μαϊδάνος, Δακτυλάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Γκοτζαμανίδης, Κώνστα, Μαυρίας, Θεολόγου, Σουλούκος, Ζησούλης, Χαλάτσης, Κολομπίνο,

Προτεινόμενα Άρθρα