Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγωγή ύψους ενός δισ. για τον ρόλο του στην προώθηση NFTs

από AllAboutARIS

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει από το πρωί της Δευτέρας (26/11) ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την κατάθεση ομαδικής αγωγής ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για τον ρόλο του στην προώθηση NFTs του κορυφαίου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, Binance.

Η αγωγή αφορά δυσαρεστημένους πελάτες της κινεζικής εταιρείας, που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από την προώθηση των παροχών, χαρακτηρίζοντας τη “παραπλανητική και παράνομη”.

Το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν η βιτρίνα της εταιρείας και κεντρικό πρόσωπο σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες, ιδίως πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, έχουν φέρει τον Πορτογάλο σταρ σε δύσκολη θέση.

“Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πλέον ότι η απάτη της Binance μπόρεσε να φτάσει σε τέτοια ύψη μόνο μέσω της προσφοράς και πώλησης μη καταχωρημένων τίτλων, με την πρόθυμη βοήθεια και συνδρομή ορισμένων από τους πλουσιότερους, ισχυρότερους και αναγνωρισμένους οργανισμούς και διασημότητες σε όλο τον κόσμο – όπως ακριβώς ο εναγόμενος Ρονάλντο”, αναφέρεται στη μήνυση.

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι του παίκτη της Αλ Νασρ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις στην υπόθεση, ενώ τον ίδιο δρόμο ακουληθεί και η Binance, που δεν απάντησε σε αιτήματα του Associated Press για δήλωση.

 

Προτεινόμενα Άρθρα