Κόπα Αμέρικα: Τα απόλυτο η Αργεντινή, ιστορική πρόκριση για τον Καναδά (vids)

από AllAboutARIS

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο της στο Κόπα Αμέρικα, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να πετυχαίνει και τα δύο γκολ στον αγώνα κόντρα στο Περού (2-0). Ιστορική πρόκριση για τον Καναδά, που πήρε «χρυσό» βαθμό με το 0-0 απέναντι στη Χιλή.

Για τους Αργεντινούς ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκτός μάχης, λόγω τραυματισμού, ενώ, στον πάγκο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας δεν βρισκόταν ο προπονητής, Λιονέλ Σκαλόνι καθώς ήταν τιμωρημένος.

Στοπ πρώτο ημίχρονο το ματς έμεινε στο 0-0, όμως δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου, από ασίστ του Ντι Μαρία, ο Λαουτάρο Μαρτίνες πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανοίγοντας το σκορ.







Στο 72′, οι Αργεντινοί έχασαν πέναλτι με τον Παρέδες και στο 86ο λεπτό, ο Λαουτάρο, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, «κλείδωσε» την όγδοη συνεχόμενη νίκη για την Αργεντινή.







ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ, Οταμέντι, Πετσέλα (83′ Μαρτίνες Κουάρτα), Ταλιαφίκο, Λο Σέλσο (66′ Φερνάντες), Παρέδες (77′ Ροντρίγκες), Παλάσιος, Ντι Μαρία (77′ Καρμπόνι), Γκαρνάτσο (66′ Γκονζάλες), Λαουτάρο Μαρτίνες

ΠΕΡΟΥ: Γκαλιέσε, Σόνε, Κόρσο, Ζαμπράνο, Κάλενς, Λόπεζ (78′ Κουέβα), Πένια, Καρταχένα (46′ Καστίγιο), Φλόρες (56′ Ριβέρα), Ρέινα (63′ Ζανελάτο), Γκερέρο (56′ Λαπαντούλα)






Προκρίθηκε ο Καναδάς

Στο Ορλάντο, ο Καναδάς έγραψε ιστορία, αφού, στην παρθενική του παρουσία σε Copa America, κατάφερε να περάσει στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Οι Καναδοί, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 27ο λεπτό, πήραν τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας, 0-0, και πέταξαν έξω τους Χιλιανούς, νικητές της διοργάνωσης το 2015 και το 2016.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Κρεπό, Τζόνστον, Μπομπίτο, Κορνέλιους, Ντέιβις, Εουστάκιο, Τζόναθαν Οσόριο, Σάφελμπουργκ (65′ Μιγιάρ), Λαριέα (76′ Μπιουχάναν), Ντέιβιντ (90’+4′ Μίλερ), Λάριν (76′ Ολουβασέγι)

ΧΙΛΗ: Αρίας, Ίσλα, Μαριπάν, Λιτσνόφσκι, Σουάζο, Νούνιες (46′ Πούλγκαρ), Ετσεβερία (82′ Πέρεζ), Ντάριο Οσόριο (30′ Γκαλντάμες), Σάντσες, Ντάβιλα (77′ Μπρέρετον), Βάργκας (46′ Μπολάδος)






Προτεινόμενα Άρθρα