Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σέντρα με λάμψη και… Covid

από AllAboutARIS

Με δύο αγώνες, Καμερούν-Μπουρκίνα Φάσο (18:00) και Αιθιοπία-Πράσινο Ακρωτήρι (21:00), αρχίζει σήμερα το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο Καμερούν και ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Η διοργάνωση διαθέτει λάμψη σπουδαίων αστέρων, αλλά και πολλή γκρίνια. Όχι μόνο την… παραδοσιακή των συλλόγων που για περίπου έναν μήνα στερούνται βασικούς τους παίκτες μέσα στην κορύφωση της σεζόν, αλλά φέτος και για την ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η Αλγερία υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε στην Αίγυπτο το 2019, ενώ μεταξύ των φαβορί συγκαταλέγονται παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Αίγυπτος, το Μαρόκο και η Τυνησία από τη βόρεια Αφρική, Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού και Νιγηρία από τη δυτική πλευρά της Ηπείρου, ενώ φυσικά ουδείς μπορεί να υποτιμήσει τους οικοδεσπότες από το Καμερούν και τη φιναλίστ του 2019 Σενεγάλη.

Οι 24 ομάδες που έχουν προκριθεί στην τελική φάση έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ των τεσσάρων. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ προκρίνονται στους «16» μαζί με τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες. Οι αγώνες των «16» θα γίνουν 23-26 Ιανουαρίου, τα προημιτελικά 29-30 του μήνα, ενώ οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν 2 και 3 Φεβρουαρίου και οι τελικοί, μικρός και μεγάλος στις 6 του μήνα.

Η Super League θα έχει αρκετούς εκπροσώπους στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός έχει πέντε παίκτες στο τουρνουά, τους Παπέ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη), Αγκιμπού Καμαρά (Γουινέα), Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι), Πιέρ Κούντε (Καμαρά) και Χένρι Ονιεκούρου (Νιγηρία), ενώ θα λάβουν μέρος επίσης ο Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη (Μαυριτανία) και ο Ντεβίς Επασί του ΟΦΗ (Καμερούν).

Ο αριθμός των παικτών των ομάδων για αυτό το τουρνουά έχει αυξηθεί από 23 σε 28 για να καταστεί δυνατή η πιθανή επίδραση της Covid-19.

Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος Όμιλος: Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία, Πράσινο Ακρωτήρι
2ος Όμιλος: Σενεγάλη, Ζιμπάμπουε, Γουινέα, Μαλάουι.
3ος Όμιλος: Μαρόκο, Γκάνα, Κομόρες, Γκαμπόν.

4ος Όμιλος: Νιγηρία, Αίγυπτος, Σουδάν, Γουινέα Μπισάου.
5ος Όμιλος: Αλγερία, Σιέρα Λεόνε, Ισημερινή Γουινέα, Ακτή Ελεφαντοστού
6ος Όμιλος: Τυνησία, Μάλι, Μαυριτανία, Γκάμπια.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X