Λάτσιο: Οπαδός της αποκαλούσε μαϊμού τον Ντάμφρις της Ίντερ (vid)

από AllAboutARIS

Σημαντική εντός έδρας νίκη με ανατροπή πέτυχε η Λάτσιο, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο σκορ κατάφερε να νικήσει με 3-1 σε αγώνα για την 8η αγωνιστική της Serie A.

Ωστόσο από την πλευρά των «νερατζούρι» υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια και θυμός, για ένα βίντεο που έκανε την εμφάνιση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ένας οπαδός της Λάτσιο, να επιτίθεται ρατσιστικά στον αμυντικό της ομάδας του Μιλάνου Ντένζελ Ντάμφρις.

Μετά την δημοσίευση του συγκεκριμένου βίντεο, αρκετοί ήταν αυτοί που ζήτησαν την ισόβια απαγόρευση του εν λόγω οπαδού από τα γήπεδα. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως μετά την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ιταλία τα περιστατικά ρατσισμού, με τις ομάδες από την πλευρά τους να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να περιορίσουν τέτοιες συμπεριφορές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φιορεντίνα, η οποία προχώρησε σε ισόβιο αποκλεισμό ενός οπαδού από το «Αρτέμιο Φράνκι», έπειτα από την ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Καλιντού Κουλιμπαλί.

Προτεινόμενα Άρθρα