Λίβερπουλ: Πρώτη στα ντέρμπι της εξάδας στη φετινή Premier League (pic)

από AllAboutARIS

Η επιστροφή των πρωταθλημάτων μετά το διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες είναι γεγονός και στην Αγγλία όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο «Etihad» και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ (1/4, 14:30).

Οι Πολίτες «καίγονται» για τη νίκη καθώς πριν από τη σέντρα η απόστασή τους από την πρωτοπόρο Άρσεναλ βρίσκεται στους οκτώ βαθμούς (με ματς λιγότερο), ενώ από την άλλη και οι Reds θέλουν πάση θυσία το τρίποντο για να μπουν ακόμα πιο δυνατά στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Champions League.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για αμφίρροπη αναμέτρηση με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να έχει αποδείξει ως τώρα πως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει στα παιχνίδια με τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης εξάδας.

Συγκεκριμένα, οι Κόκκινοι έχουν το πάνω χέρι στην επιμέρους βαθμολογία των ομάδων που βρίσκονται στην εξάδα (Άρσεναλ, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Νιούκαστλ οι υπόλοιπες πέντε), μετρώντας 15 βαθμούς από τους 21 διαθέσιμους στα επτά παιχνίδια που έχουν δώσει ως τώρα απέναντί τους. Αυτή η επίδοση τη φέρνει στην κορυφή, δύο βαθμούς πάνω από τις Σίτι και Γιουνάιτεντ (οκτώ παιχνίδια) καθώς και την Άρσεναλ (επτά παιχνίδια) που όλες τους έχουν μαζέψει 13.

Η Λίβερπουλ έχει νικήσει πέντε από τις επτά αναμετρήσεις, ανάμεσά τους το ντέρμπι του πρώτου γύρου κόντρα στη Σίτι (1-0), έχοντας ηττηθεί βέβαια εκτός έδρας σε «Emirates» (3-2) και «Ολντ Τράφορντ» (2-1).

Αναλυτικά η επιμέρους βαθμολογία:

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X