Λαπόρτα: «Θέλουμε ο Μέσι να κλείσει την καριέρα του στην Μπάρτσα»

από AllAboutARIS

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα στη σύγχρονη ιστορία της ήταν αδιαμφισβήτητα η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι το καλοκαίρι που μας πέρασε. Λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που εκτοξεύθηκαν επί προεδρίας Μπαρτομέου οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν την νομική δυνατότητα να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού, και έτσι τελικά ο Μέσι μετά από μία ολόκληρη ζωή στο Καμπ Νου μετακινήθηκε βορειότερα για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτή το «άκομψο» φινάλε στον δρόμο που βάδισαν μαζί Μέσι και Μπαρτσελόνα για 21 συναπτά έτη θέλει να διορθώσει ο Τζουάν Λαπόρτα, ο οποίος επέστρεψε τον περασμένο Μάρτη στον προεδρικό θώκο των «μπλαουγκράνα». Ο Καταλανός δικηγόρος τόνισε στα πλαίσια μιας εκδήλωσης χορηγών στη Νεά Υόρκη:

«Η καριέρα του Μέσι στην Μπαρτσελόνα προφανώς ολοκληρώθηκε με έναν τρόπο που δεν ήθελε κανείς μας. Δεν ήταν απόφαση του συλλόγου, έφυγε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και έτσι νιώθω ότι ακόμα έχουμε ένα ηθικό χρέος προς το πρόσωπό του. Θέλουμε να κλείσει την καριέρα του με την φανέλα μας, να χειροκροτηθεί από τους οπαδούς μας και όλους όσους βρίσκονται κοντά στο club. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου, το θεωρώ προσωπικό μου στόχο και πραγματικά θα ήθελα πολύ να συμβεί».

Προτεινόμενα Άρθρα