Λαπόρτα: «Σε τρία χρόνια, θα ολοκληρώσουμε την ανάκαμψη της Μπάρτσα»

από AllAboutARIS

Ο Τζουάν Λαπόρτα, σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, έδωσε εξηγήσεις και απάντησε σε πολλά ερωτήματα σχετικά με την Μπαρτσελόνα. Οι μεταγραφές τόσο της καλοκαιρινής περιόδου όσο και του Ιανουαρίου, τα οικονομικά προβλήματα και οι παίκτες, ήταν μερικά από τα σημεία που στάθηκε περισσότερο.

«Είμαι ικανοποιημένος. Η ομάδα έχει βελτιωθεί. Η προτεραιότητα ήταν να φέρουμε τον Ντάνι Όλμο . Είμαι ευχαριστημένος με τον Ντάνι Όλμο και είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή του».

Αναφέρθηκε επίσης και σε παίκτες οι οποίοι δεν έγιναν μέλη, παρά τις προσπάθειες της Μπαρτσελόνα, αλλά και σε αυτούς που έφυγαν, όπως ο Νίκο Γουίλιαμς και ο Γκουντογκάν:

«Δεν μιλάω για παίκτες που δεν είναι δικοί μας, από σεβασμό για την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν παίκτες που δεν θέλουν να έρθουν λόγω της οικονομικής μας κατάστασης. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να έρθουν. Η LaLiga έχει αναγνωρίσει την προσπάθειά μας στο μισθολόγιο, που μειώθηκε στα 170. Όλοι οι παίκτες που μπορείτε να φανταστείτε θέλουν να έρθουν στην Μπάρτσα», δήλωσε για τον Γουίλιαμς.

«Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Η χρονιά που ήμασταν μαζί του μας έδειξε πώς είναι. Αλλά μετά από μια συνάντηση με τον Φλικ και αξιολογώντας την κατάσταση της ομάδας, αποφάσισε ότι ήθελε να φύγει. Είναι μόνο αθλητική απόφαση ,δεν ήταν οικονομική, αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις ήταν καλές για εμάς στο ότι δεν θα υπήρχε μεταγραφή, αλλά ο λόγος ήταν μια αθλητική απόφαση του παίκτη», πρόσθεσε για τον Γκουντογκάν.
Σχετικά με τους Ζοάο Κνασέλο και Ζοάο Φέλιξ:

«Η διαμόρφωση της πρώτης ομάδας, που έχουν κάνει ο Ντέκο (σ.σ αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα) και ο Φλικ, αποφάσισαν ότι αυτή που έχουμε, είναι η καλύτερη. Ήταν δανεικοί και ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, ο ένας προς την Τσέλσι και ο άλλος στην Αραβία».

Για τον Χάνσι Φλικ: «Απαιτούμε δουλειά, επαγγελματισμό, είναι ένας προπονητής που ζει κάθε μέρα με ένταση, ένας προπονητής που μας προσφέρει ποδόσφαιρο που μας αρέσει και συμφωνούμε σε όλα. Θέτουμε τους στόχους για να επιτευχθούν. Είναι ένας άνθρωπος που δεν ψάχνει για δικαιολογίες και είναι απαιτητικός. Έχει καταλάβει ότι η Μασία είναι ο θησαυρός μας και ότι είναι γεμάτη καλούς παίκτες και ήταν γενναίος να τους βάλει μέσα. Αυτό είναι καλό για τον σύλλογο. Είμαι χαρούμενος που αποφάσισε να ποντάρει σε αυτούς. Είναι ένας προπονητής που δεν ψάχνει δικαιολογίες . Έχει καταλάβει ότι το ταλέντο της Μασία είναι μεγάλο».

«Σε τρία χρόνια, θα ολοκληρώσουμε την ανάκαμψη της Μπάρτσα σε όλους τους τομείς. Έχει αξία, γιατί έχουμε εργαστεί για να απελευθερώσουμε την αισιοδοξία με πολύ περισσότερη δύναμη», όσον αφορά τις οικονομικές δυσκολίες τις ομάδας.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα