Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Για το back to back οι «ταύροι», για κούπα και Europa οι «αετοί»

από AllAboutARIS

Λειψία vs Άιντραχτ Φρανκφούρτης με έπαθλο το Κύπελλο Γερμανίας.

Οι «ταύροι» αντιμετωπίζουν στις 21:00 (Cosmotesport2, sport-fm.gr) τους «αετούς» στον τελικό του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου, όπου θα κριθεί ο δεύτερος τίτλος της χρονιάς στη Γερμανία στο κορυφαίο επίπεδο.

Από τη μία, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε, η οποία τερμάτισε στην 3η θέση της Bundesliga, εξασφαλίζοντας εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν, από την άλλη εκείνη του Όλιβερ Γκλάσνερ, που τερμάτισε στην 7η θέση. Οι τυπικά γηπεδούχοι πάνε για το back to back, καθώς την περασμένη σεζόν είχαν επικρατήσει της Φράιμπουργκ με 4-2 στα πέναλτι (1-1 κδ και παράταση). Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός τους και έως τώρα μετράνε μία νίκη και δύο ήττες.

Η Άιντραχτ δίνει τον 9ο τελικό της ιστορίας της, μετρώντας πέντε νίκες και τρεις ήττες, ενώ η αναμέτρηση έχει και… άρωμα Ευρώπης. Η ομάδα της Φρανκφούρτης έχει εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Europa Conference League και εφόσον κατακτήσει τον τίτλο, θα το αναβαθμίσει και θα παίξει στο Europa League.

Πρόκειται για την 3η αναμέτρηση των δύο ομάδων στη φετινή σεζόν, καθώς έχουν προηγηθεί οι δύο για την Bundesliga, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Στις 3/9 η Άιντραχτ επικράτησε 4-0, ενώ στις 25/2 η Λειψία 2-1.

Πιθανές συνθέσεις

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσγουιτς – Σιμακάν, Όρμπαν, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ – Λάιμερ, Χαϊντάρα, Ζόμποζλάι, Όλμο – Ενκουνκού, Βέρνερ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ – Μπούτα, Τούτα, Εντικά, Μαξ – Ρόντε, Σο – Λίντστρεμ, Γκέτσε, Καμαντά – Κόλο Μουανί

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X